Tidsmaskinen: BO BEDRE i 1971 – et hårdt år for designverdenen

Vi måtte i 1971 tage afsked med en af Danmarks aller kæreste designere. Ved du hvem?

Forsiden i 1971
© BO BEDRE

1971 var et hårdt år. Hele Danmarks Arne Jacobsen gik bort, og på vores forside fra oktober nummeret rådede vi til, at indrette hele hjemmet med sav spånplader. På den lyse side begyndte vores EDB at tage fart – den første e-mail blev i 1971 sendt mellem to computere. Sikke meget der er sket siden.

Ud fra forsiden skulle man tro, at der udelukkende blev skrevet om møbler i sav spånplader, men som du kan se længere nede, skrev vi også om andre spændende emner, så som vin-etiketter og den aller nyeste trend inde for kogebøger.

Vin-etiket er et vidt begreb
© BO BEDRE

Man må sige, at det var gode tider, da vores store tillidsproblemer var møntet på vin-etiketterne og ikke vores politikere. I 1971 var der fokus på, at vin-etiketterne kunne være usandfærdige og vildledende. Etiketterne vildleder folket ved at have en forkert form og farve, eller ved at undlade, at anføre det korrekte vin distrikt. Hvilken skandale.

God farhumor
© BO BEDRE

Vi er vilde med det sjove ordspil i overskriften. I dette nummer har vi samlet 12 opskrifter på koteletter med forskelligt tilbehør.

Hvis du slår op på opskrifterne i vores nyeste nummer, er det virkelig tydeligt at se, at måden hvorpå vi opstiller og fotograferer vores mad, har ændret sig drastisk. I dag er vi vilde med lette udseende retter, som er lækkert og enkelt anrettet. I 1971 er historien en anden, hvor det mere rustikke tilbehør som bånd-pasta, ristede agurker og landvin er foretrukket.

Hjemmets spisekort klub
© BO BEDRE

Spisekort – "Her er en helt ny form for kogebog, som får alle tidligere kogebøger til at virke gammeldags."

De af os, som husker at vi selv, vores forældre eller bedsteforældre havde disse spisekort, vil nok argumentere for, at disse nu virker meget gammeldags.

I beskrivelsen af, hvad et spisekort er, er vi vilde med, at der bliver understreget, at der på forsiden af kortene er farvebilleder af retten. Det var virkelig andre tider.

Relaterede Artikler