Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vind to Karmstole af Finn Juhl

Én heldig læser kan vinde to eksemplarer af den karakteristiske spisebordsstol til en samlet værdi af 15.630 kroner.

Vind to Karmstole af Finn Juhl

Finn Juhl skabte skulpturelle møbler med mennesket i centrum – bl.a. den elegante Karmstol. Én heldig læser kan vinde to eksemplarer af den karakteristiske spisebordsstol.

Karmstolen, der er designet tilbage i 1953, er en let og elegant spisebordsstol, hvis særlige form tillader, at man kan sidde omvendt på stolen og støtte sine albuer på det vandrette stykke – og måske netop derfor refereres der ofte til stolen som “The Reading Chair” – et typisk designtræk for designeren Finn Juhl, der foretrak møbler med alskens anvendelsesmuligheder.

Stolen er i kombineret eg og valnød, hvilket tilføjer en elegant kontrast til stolens læderpolstrede sæde, og vil med garanti klæde de fleste spiseborde.

En heldig læser kan vinde to Karmstole i eg og valnød polstret med læder fra House of Finn Juhl til en værdi af i alt 15.630 kr.

Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at udfylde ovenstående oplysninger. Konkurrencen er aktiv fra den 5. juli 2021 til den 5. august 2021, hvorefter 1 heldig vinder bliver trukket. Præmien har en samlet værdi af 15.630 kr.

Vinderne får direkte besked og bliver offentliggjort her på BOBEDRE.dk. Præmien har en samlet værdi af 15.630 kroner og kan ikke ombyttes til kontanter.

Designeren bag: Finn Juhl (1912-1989) ville oprindeligt være kunsthistoriker, men hans far ville ikke tillade, at han fik en karriere inden for kunstens verden. I stedet blev han optaget som bygnings- arkitekt ved Det Kongelige Kunstakademi i København – en uddannelse, der aldrig blev afsluttet, men som satte ham i forbindelse med nogle af tidens mest indflydelsesrige funktionalister, bl.a. Vilhelm Lauritzen, som ansatte ham på sin tegnestue. Modsat mange af Juhls modernistiske kolleger, der havde en strømlinet og minimalistisk stil, bestræbte han sig på at skabe organiske, svungne møbler med bevægelse og liv. I dag er Finn Juhl, den autodidakte møbeldesigner, verdenskendt for netop sine skulpturelle møbler, der fandt inspiration i kunsten.