Vind stol af Finn Juhl

109-stolen er tegnet af Finn Juhl i 1946. Én heldig læser kan i denne måned vinde den elegant udformede stol fra House of Finn Juhl.

© House of Finn Juhl

Vind stol af Finn Juhl

109-stolen er tegnet af Finn Juhl i 1946. Én heldig læser kan i denne måned vinde den elegant udformede stol fra House of Finn Juhl.

Det er mere end 70 år siden, at Finn Juhl tegnede stolen 109, og i dag står den som et stærkt vidnesbyrd om den tidløshed, som Finn Juhl orkestrerede.

Da stolen blev tegnet i 1946, blev den produceret af snedkermester Niels Vodder, og sammen skabte de en unik detaljering omkring armlænene, som giver stolen dens interessante og elegante udtryk. Ud over den, for Finn Juhl, sædvanlige gode siddekomfort er armlænene perfekt udformet til håndens anatomi med skarphed og rundinger, hvor de behøves, og med en lille hulning på spidsen, der passer nøjagtigt til tommelfingerblommen.

Den elegante og visuelt lette stol passer perfekt på hjemmekontoret eller rundt om spisebordet. Én heldig læser har denne måned mulighed for at vinde den viste version i valnød med sort læder til en værdi af 15.900 kr.

NB: For at tilgå konkurrencen skal din browser være opdateret til den nyeste version.

© House of Finn Juhl

Designeren bag

Finn Juhl (1912-1989) ville oprindeligt være kunsthistoriker, men hans far ville ikke tillade, at han fik en karriere inden for kunstens verden. I stedet blev Finn Juhl optaget som bygningsarkitektstuderende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

Han er i dag verdenskendt for sine skulpturelle møbeldesign samt større projekter som Radiohuset, Københavns Lufthavn samt indretningen af Formynderskabsrådets sal i FN’s hovedkvarter i New York mellem 1951 og 1952.

Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at udfylde ovenstående oplysninger. Konkurrencen er aktiv fra den 18. juli 2019 til den 22. august 2019, hvorefter én heldig vinder bliver trukket. Præmien har en samlet værdi af 15.900 kr.

Vinderen får direkte besked og bliver offentliggjort her på BOBEDRE.dk. Præmien har en samlet værdi af 15.900 kroner og kan ikke ombyttes til kontanter.

Relaterede Artikler