Vind ikonisk reol

Hele 6 heldige læsere kan i denne måned vinde et System Ultra reolmodul fra firmaet dk3 tegnet af Poul Cadovius i 1957.

© dk3

Vind ikonisk reol

Hele 6 heldige læsere kan i denne måned vinde et System Ultra reolmodul fra firmaet dk3 tegnet af Poul Cadovius i 1957.

I kølvandet på lanceringen af det ikoniske reolkoncept Royal System i 1948 introducerede Poul Cadovius System Ultra i 1957. Reolsystemets pladsbesparende og fleksible design blev som Royal System skabt ud fra et basisprincip om at flytte møblerne fra gulv til væg for at give mere plads i rummet.

System Ultra består af væghængte lister, hylder og bøjler i pulverlakeret stål. De karakteristiske ultratynde hylder har en smukt bukket kant, der med sin buede kantprofil giver et flot grafisk udtryk.

Hylderne monteres på listerne med bøjler i enten rå messing eller pulverlakeret stål. Alle komponenter fås i forskellige farver og størrelser, som giver mulighed for at lave reolopsætninger i utallige individuelle kombinationer, som kan udbygges over tid alt efter behov. I 1957 udstillede Poul Cadovius på XI Triennale i Milano, hvor han med System Ultra vandt en sølvmedalje for sit internationale design.

Seks heldige læsere kan i denne måned vinde et System Ultra-reolmodul fra firmaet dk3 i grønt pulverlakeret stål og med bøjler i rå messing til en værdi af 2398 kr. pr. sæt.

Designeren bag

Poul Cadovius (1911–2011) var en af de mest farverige og succesfulde personer i dansk møbelindustris historie. Han var oprindelig uddannet sadelmager og møbelpolstrer, men blev tidligt interesseret i design og oprettede i 1945 sin egen virksomhed Royal System.

Kort efter designede Poul Cadovius det prisvindende, banebrydende reolsystem af samme navn, og i 1957 og 1960 fulgte hhv. System Ultra og System Cado.

Poul Cadovius var hele sit liv en enestående innovatør, og tog i løbet af sit virke mere end 400 patenter – det sidste da han var 90 år. Ud over at designe møbler ejede Poul Cadovius bl.a. også et bådværft og stod også for mange andre produkter.

Blandt andet det velkendte champignon-formede busskur i glasfiber fra 1962, som stadig kan ses rundt omkring i Danmark.

Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at udfylde ovenstående oplysninger. Konkurrencen er aktiv fra den 19. juni 2019 til den 18. juli 2019, hvorefter seks heldige vindere bliver trukket. Præmien har en samlet værdi af 14.388 kr.

Vinderne får direkte besked og bliver offentliggjort her på BOBEDRE.dk. Præmien har en samlet værdi af 14.388 kroner og kan ikke ombyttes til kontanter.

Relaterede Artikler