Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vind en særudgave af Bestlite BL3 gulvlampen fra Gubi

I anledning af Bestlites 90 års fødselsdag kan du vinde en limiteret Bestlite 90 Floor Lamp i nikkel.

Bestlite 90 Gubi BL3

© Gubi

Vind jubilæumsudgave af ikonisk lampe

I anledning af Bestlite lampe-seriens 90 års fødselsdag lancerer Gubi en særversion i nikkel og med snoet ledning i de fire forskellige typer: BL1 Table Lamp, BL3 Floor Lamp, BL5 og BL7 Wall Lamp.

Hver af de fire nye designs bliver produceret i 300 nummerede styks.

En værkstedslampe, der er en præsident værdig

Bestlite blev designet i 1930 af den britiske designer Robert Dudley Best som en arbejdslampe for diamantskærene i Birminghams juvelkvarter, men lampen har for længst opnået ikon-status og er rykket ind i stuerne.

Da Best studerede industrielt design i Paris og Düsseldorf mødte han Walter Gropius, grundlæggeren af Bauhaus skolen, som han blev venner med, og som kom til at få en stor indflydelse på Bests design.

Designet af Bestlite er stærkt inspireret af netop Bauhaus, og kombinerer et elegant og enkelt design med stor fokus på funktionalitet. Armen på lampen gør, at lyskilden kan justeres både horisontalt og vertikalt.

Det anerkendte britiske magasin Architects Journal udråbte i sin tid Bestlite til at være det første bevis på Bauhaus' indtog i Storbritannien, hvilket gjorde de designinteresserede opmærksom på lampen og efterspørgslen steg. Da Winston Churchill personligt valgte Bestlite BL1 Table Lamp til det skrivebord, hvor han udtænkte slagplaner under 2. Verdenskrig, var Bestlites' status som ikon sikret.

I 1994 overtog Gubi retten til at producere Bestlite-serien.

I anledningen af jubilæet kan du lige nu vinde en nummeret særudgave af Bestlite BL3 gulvlampen fra Gubi. Der udloddes 1 præmie til en værdi af 7.890 kr. og vinderen findes ved lodtrækning.

Deltag i konkurrencen herunder.

Relaterede Artikler