Vind den ikoniske Faaborgstol

Bliv den heldige vinder Kaare Klints design til en værdi af 17.200 kr.

© Carl Hansen & Søn

Vind en Faaborgstol

Bliv den heldige vinder af Carl Hansen & Søns ikoniske Faaborgstol designet af Kaare Klint til Faaborg Museum i 1914.

Kaare Klint skabte sin ikoniske Faaborgstol i 1914, og det nyskabende design blev første gang vist offentligt ved åbningen af Faaborg Museum i 1915.

Stolen er anerkendt som den første klassiker inden for moderne dansk møbeldesign og markerede indgangen til en ny æra, der skabte grundlaget for 1950’ernes globale Danish Modern-fænomen.

Den unge Klint overvejede omhyggeligt alle aspekter af Faaborgstolen for at sikre sig, at den opfyldte sin funktion præcist. Resultatet var en let og elegant stol, som museumsgæsterne nemt kunne anbringe foran kunstværker, de ønskede at studere i detaljer.

Faaborgstolens lette konstruktion og brug af materialer adskiller den fra sine forgængere og udtrykker på samme tid Klints traditionelle designværdier og moderne tilgang til formgivningen.

Én heldig læser kan i denne måned vinde den historiske stol.

NB: For at tilgå konkurrencen skal din browser være opdateret til den nyeste version.

© Carl Hansen & Søn

Designeren bag

Kaare Klint anses for at være moderne dansk designs fader og revolutionerede som visionær møbeldesigner og underviser designhistorien.

Han insisterede på et logisk design, rene linjer, udsøgte materialer og suverænt håndværk, hvilket bl.a. hans ikoniske Faaborgstol fra 1914 vidner om.

Alt, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at udfylde ovenstående oplysninger. Konkurrencen er aktiv fra den 16. september 2019 til den 21. oktober 2019, hvorefter én heldig vinder bliver trukket. Præmien har en samlet værdi af 17.200 kr.

Vinderen får direkte besked og bliver offentliggjort her på BOBEDRE.dk. Præmien har en samlet værdi af 17.200 kroner og kan ikke ombyttes til kontanter.

Relaterede Artikler