Se Monets mest elskede motiver på sensationel udstilling på Ordrupgaard

Alle de største Monet-samlinger i verden leverer mesterværker til Ordrupgaard, der ruster sig til billedstorm og udvider åbningstiderne.

Billedstorm på Ordrupgaard
© Ordrupgaard

Ordrupgaard har gjort det igen. Det lille forstadsmuseum i skovkanten i Ordrup har endnu engang overtalt nogle af de største samlinger i verden til at bidrage med værker til museets store Claude Monet udstilling. Udstillingen vil omfatte intet mindre end 44 værker af den mest ikoniske af alle impressionismens malere.

Udstillingen "Monet. Ud af Impressionismen" kan ses på Ordrupgaard mellem 24. august og 4. december. Museet ruster sig i den forbindelse til den store billedstorm, og derfor vil åbningstiderne blive forlænget i hele perioden.

Der er næppe nogen kunstner, der kan trække større besøgsskarer end åkandemaleren Monet. Hans motiver er reproduceret overalt på kagedåser og kalendere, samtidig med at hans billeder er lige højt værdsat af kendere og almindelige dødelige.

Sidste år var det Aros i Århus, der trak store besøgsskarer til deres Monet-udstilling "Lost in Translation". Det var med "kun" 19 malerier af Claude Monet, så hvad kan der ikke ske med 44 af mesterens værker så tæt på hovedstaden?

Katedralen i Rouen i stereo
© Ordrupgaard

Blandt bidragsyderne til Monet. Ud af impressionismen tæller man top 3 af verdens vigtigste kunstsamlinger: Museum of Modern Art (MoMa) i New York, National Gallery i London og Musée d'Orsay i Paris.

Med alle de fornemme skalpe dokumenterer Ordrupgaard endnu engang sin fremragende emne til at stable udstillinger af verdensklasse på benene. Det skyldes selvfølgelig ikke mindst, at Ordrupgaard har noget at handle med.

Museets faste samling med mange impressionistiske malerier af høj karat er så eksklusiv, at de store spillere i kunstverdenen ofte vil gå meget langt for at få lov til at låne et af museets hovedværker af blandt andet Gauguin og Hammershøi.

Monets billedserier i Ordrup
© Ordrupgaard

Udstillingen på Ordrupgaard stiller skarpt på Monets billedserier.

Der vil være flere eksempler på nogle af de motiver, som Monet vendte jævnligt tilbage til. På udstillingen kan man blandt andet se de to billeder af katedralen i Rouen, du kan se her i galleriet.

Det drejer sig både om det meget berømte "nærbillede" af katedralens front (som han malede adskillige gange) og om den lavendelgule landskabsvision af Rouen med katedralens spir som fixpunkt i byens daværende skyline

Dette knapt så kendte katedralbillede af Rouen er lånt fra Musée d'Orsay i Paris - som cirka er mekkaet for impressionistisk kunst i hele verdenen.

Monet for børn i sanserum
© Dark Matters

Som en del af udstillingen Monet. Ud af impressionismen kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse i sanserummet Monets magiske have.

Det er det danske visuelle designstudie "Dark Matters", der står for denne del af udstillingen. Det var også Dark Matters, der skabte den stemningsfuldte scenografi til museets forrige udstilling om Hammershøi.

"Monets magiske have" er en kreativ genskabelse af kunstnerens egen have. Her vil publikum få mulighed for at se, lugte og føle sig igennem et eventyrligt landskab og bogstaveligt talt gå den store kunstner i bedene.

Åbningstider
© Ordrupgaard

To ud af Ordrupsgaards egne fire Monet-maleri vil også være repræsenteret på udstillingen. Det drejer sig blandt andet om Monets billede af Waterloo Bridge i London med det industrialiserede London i baggrunden.

Monet. Ud af impressionismen_ kan ses på Ordrupgaard mellem d. 24. august og 4. december.

Museets åbningstider vil i denne periode være forlænget: tirsdag-søndag 11-18, og onsdag 11-21.