Mesterligt nyt minihotel på 30 kvadratmeter i Beijing

Med et klosters andagt og enkelthed og den moderne arkitekturs evne til at skabe liv i beton har den kinesiske tegnestue ZAO skabt et MEGET lille mesterværk.

Minimalistisk
© ZAO / Standarchitecture

Moderne kinesisk arkitektur er meget storladent i disse år med majestætiske broer og opulente operahuse. Der er dog også en anden arkitektonisk trend i Kina, og den er minimalistisk.

30 kvadratmeter
© ZAO / Standarchitecture

Den kinesiske tegnestue ZAO / Standardarchitecture har netop afleveret et bittelille hotel. Hotellet eller hostellet, som det også kaldes, er beliggende i Hutong-bydelen i Beijing på et areal, der kun måler 30 kvadratmeter.

Betonbrædder
© ZAO / Standarchitecture

Rummene i ZAO's hostel er meget små og nogle af dem kan kun nås via en stige. Materialet er beton, men ligner træ pga. den bræddelignende tekstur.

Skylights
© ZAO / Standarchitecture

Lysindfaldet er unikt for hvert enkelt rum. Belysningen kommer ind oven fra i de fleste af rummene. Enten via højtliggende vinduer eller gennem skylights.

Facaden
© ZAO / Standarchitecture

ZAO-hostellets front mod gaden er ikke særlig opsigtsvækkende.

Reception

Det mest voluminøse rum er hotellets vestibule.

1. etage
© ZAO / Standarchitecture

Det fylder ikke meget og skriger ikke højt, det velformede beton-hotel.

Gad vide, om denne type kinesiske arkitektur også er i fare, efter det fra officiel kinesisk side nu forlyder, at storladen u-kinesisk arkitektur skal være forbudt.

Vi håber det ikke.

Kilde: Designboom