Guide: 9 ting du skal opleve under Kulturnatten

Kom med, når København forvandles til et kulturmekka og inviterer til inspiration, leg og oplevelser.

Mad fra Hotel- og Restaurantskolen.
© Hotel- og Restaurantskolen

Få et godt måltid hos Hotel- og Restaurantskolen

Gå i kokkeskole for en aften, hvor du både kan lave en lækker grøn middag samt friske virgin cocktails, og derudover kan du lære en masse om øl, naturvin, neurogastronomi samt hjernens indflydelse på smag. Til sidst kan du også få en vild smagsoplevelse hos Global Street Foods madboder. Så hvis du vil sikre dig et godt måltid, er Hotel- og Restaurantskolen helt klart et sted, du bør besøge!

Hvor & hvornår:

Kjeldsgaardsvej 1
2500 Valby

Kl. 18.00-23.00

Tilmelding nødvendig.

Læs mere her.

Zoologisk Have om aftenen.
© Zoologisk Have

ZOO by night - et storslået Pandaanlæg

Det er lyd, lys og mad, som er i fokus i Zoologisk Have på Kulturnatten. ZOO har opgraderet sit madudvalg, og du kan derfor opleve restauranter, cafeer og street food i særklasse. Derudover må du ikke gå glip af ZOOs store Pandaanlæg.

Hvor & hvornår:

Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

Dansk Arkitektur Center.
© Rasmus Hjortshøj

Hermès på Dansk Arkitektur Center

Kom til Dansk Arkitektur Center og oplev et hav af arkitektur- og designoplevelser. Du får chancen for at være en af de første, der oplever udstillingen med det franske modehus Hermès. Du kan også opleve talks og workshops, se Kåre og Emil fra Store Nørd og prøve at rutsje gennem en bygning.

Hvor og hvornår:

Dansk Arkitektur Center
Bryghuspladsen 10
1473 København K

kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

Cisternerne - en rigtig Halloween-oplevelse

Kom på en sejltur under byen, hvor du kan opleve Tomás Saracenos udstilling i Cisternernes underjordiske søjlegange. Ovenover Cisternerne kan du opleve en vild lysinstallation skabt af SIIKU, som passer perfekt til Halloween-sæsonen!

Hvor & hvornår:

Søndermarken 0
2000 Frederiksberg

Kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

Ny Carlsberg Glyptotek.
© Ana Cecilia Gonzalez / Ny Carlsberg Glyptotek

Glyptoteket inviterer på dæmon-dans

Kom indenfor, når Ny Carlsberg Glyptotek åbner dørene op for en ren og skær festaften! Der vil både være DJ, en masse gudemusik samt historier om den magiske guddom Bes. Der vil også være farvestrålende lys, så du kan opleve de antikke skulpturer i helt nye nuancer!

Hvor og hvornår:

Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

Tag på skattejagt i Kastellet

Bag fæstningens volde gemmer der sig en over 350 år gammel militær by. På Kulturnatten bliver der her stablet over 20 aktiviteter på benene, hvor du blandt andet kan tage på skattejagt. Kom og oplev en historisk eventyrby!

Hvor og hvornår:

Kastellet
Kastellet 1
2100 København Ø

Kl. 18:00 - 23:00

Læs mere her.

Rosenborg Slot.
© Kongernes Samling

Rosenborg Slot - en aften i Christian IVs ånd

Kom med indenfor og oplev dufte, fortællinger og en smagsprøve fra Kongens køkken og vinstue. Der vil også være musikere i historiske dragter, som fylder slottet med dejlig renæssancemusik.

Hvor og hvornår:

Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K

Kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

Kulturnatten i Allehelgens Kirke

I Allehelgens Kirke er der hele tre arrangementer på programmet: familiegudstjeneste, suppe og koncerter. Mød blandt andet kirkens organist Frederik Mellqvist og sangeren Tobias Trier.

Hvor og hvornår:

Allehelgens Kirke
Ungarnsgade 43
2300 København S

Kl. 18.00-00.00

Læs mere her.

© Skuespilhuset

Kulturnat i Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater er atter med på programmet og står klar til at byde børn og voksne indenfor til et hav af spændende aktiviteter.

Besøg for eksempel Skuespilhuset, hvor Det Kongelige Teaters skuespillere vil synge David Bowie-sange fra den anmelderroste musikforestilling Lazarus, kaste sig ud i improvisationens svære kunst og læse højt fra den fantastiske fortælling om Brødrene Løvehjerte. De yngste kan også besøge Det Kongelige Teaters helt nye oplevelsesunivers, Postyrium, på Ofelia Plads.

Man kan også gå på opdagelse i Operaen, hvor man kan komme med backstage, få en smagsprøve på Adam Price og Kasper Holtens nye udgave af operetten Den glade enke og opleve de talentfulde operastuderende fra Operaakademiet.

Hvor og hvornår:

Det Kongelige Teater

Det fulde program for Kulturnatten på Det Kongelige Teater kan findes her.