Kulturnatten17 – Få et eksklusivt kig indenfor i Københavns mest spændende bygninger

Ved dette års Kulturnat i København, kan du komme ind i nogle af de bygninger, man normalt kun ser udefra.

Den Sorte Diamant
© Den Sorte Diamant

Måske du har besøgt Den Sorte Diamant før, men det er ikke tit, at deres store spejlkugle hænges op, og fylder den flotte bygning med lys. Videre kan du se den imponerende udstilling af Københavns udvikling set fra luften, høre live-musik, bygge modeller af gamle københavnerhuse samt meget mere.

Hvor og hvornår: Det Kgl. Bibliotek - Den Sorte Diamant Søren Kierkegaards Plads 1 1221 København K

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Den Gamle Scene
© Det Kongelige Teater

På det Kongelige Teater sker der forskellige ting og sager, både for børn og for voksne. På Den Gamle Scene er der underholdning særligt for de yngste, dog giver det jo også muligheden for, at udforske Den Gamle Scene på egen hånd, og komme helt tæt på – den mulighed opstår ikke hver dag.

Hvor og hvornår: Det Kongelige Teater - Gamle Scene August Bournonvilles Passage 8 1017 København K

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

Kom med under jorden
© Søren Svendsen

Fra Rådhuspladsen åbner Metroselskabet trappen ned til den kommende metrostation. Tag med, og se hvor du kan stå på metroen i 2019. Folkene bag metroen vil være til stede og fortælle om stationen på Rådhuspladsen og om hovedstadens kommende metrolinjer.

Hvor og hvornår: Metroselskabet Rådhuspladsen 1 1550 København K

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

Nikolaj Kunsthal
© Per Wessel

Ved kultur natten d. 13/10 kan du opleve SKIBET i Nikolaj Kunsthal. Totalinstallationen er for hele familien, og er skabt af Eske Kath og Oh Land. Kl. 20.30-21 kan du opleve en helt speciel koncert på Nikolaj Plads, hvor Oh Land optræder fra et fyrtårn. Fyrtårnets lys og scenografi giver koncerten en helt særlig stemning, og skabes af billedkunstneren Eske Kath.

Hvor og hvornår: Nikolaj Kunsthal Nikolaj Plads 10 1067 København K

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Fra snedkeri til haute couture
© Designmuseum Danmark

Designmuseum Danmark byder på både smukke og interessante udstillinger, og ved Kulturnatten har du mulighed for at komme gratis ind – ved køb af kulturpas. Udnyt chancen og bliv blæst væk af deres vilde lysshow og nyd udstillingerne alle under temaet "håndværk – Fra snedkeri til haute couture.”

Hvor og hvornår: Designmuseum Danmark Bredgade 68 1260 København K

Tidspunkt: 18:00 - 23:00

 På opdagelse mellem nøgne figurer
© Karen Søndergaard

Kom med på opdagelse når Statens Museum for Kunst helt eksklusivt arrangerer særåbning af Den Kongelige Afstøbningssamling. Oplev tusindvis af gipsstøbninger af buste og nøgne figurer, som løfter sløret for historier om alt fra hedenske guder til kristne fortællinger.

Hvor og hvornår: Den Kongelige Afstøbningssamling Toldbodgade 40 1253 København K

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Følg lyset i natten på Frederiksberg
© Jens Markus Lindhe

Når mørket falder på tændes lanternerne, og stedet vil være badet i lys og skabe en helt særlig stemning, som man ikke finder i cisternerne hverdag. Så se at komme afsted!

Hvor og hvornår: Cisternerne Søndermarken 0 2000 Frederiksberg

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Buddhistisk Center København
© Diamantvejsbuddhisme Karma Kadjy-linjen

Kom indenfor i denne særlige bygning, hvor der praktiseres Tibetansk buddhisme. Den ydre facade er kun begyndelsen – indenfor er væggene traditionelt udsmykket og malet i ægte Tibetansk stil, og emmer af spiritualitet. Udnyt muligheden for at kigge indenfor, når Buddhistisk Center København åbner dørene på Kulturnatten

Hvor og hvornår: Buddhistisk Center København Svanemøllevej 56 2100 København Ø

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Østre Landsret, Det Bernstorffske Palæ
© Rørbæk og Møller

Elegant og æstetisk - det er ord som beskriver Det Bernstorffske Palæ. På Kulturnatten får du chancen for at udforske og høre om denne enestående bygning med den flotteste marmortrappe i forhallen og smukke gobelinsal.

Hvor og hvornår: Østre Landsret Bredgade 42 1260 København K

Tidspunkt: 18:00 - 23:10

Glyptoteket
© Ny Carlsberg Glyptotek

Kom indenfor i en af Københavns mest ikoniske bygninger – Glyptoteket. Udforsk udstillingerne på egen hånd, og oplev museets nye særudstilling "Farao. Magtens ansigt." Der er sat fokus på den mægtige farao under temaet MAGT.

Hvor og hvornår: Ny Carlsberg Glyptotek Dantes Plads 7 1556 København V

Tidspunkt: 18:00 - 00:00

Grundtvigs Kirke
© Jan Kokholm

Kulturnatten i Grundtvigs kirke byder på skøn stemning. Årets tema er "modsætninger", og bliver blandt andet afbilledet med masser af levende lys i det store kirkerum, i mens mørket og kulden buldrer udenfor. Nede i krypten kan man nyde kunstudstillingen mens live jazz musik bliver spillet.

Hvor og hvornår: Grundtvigs Kirke På Bjerget 14B 2400 København NV

Tidspunkt: 18:00 - 22:00

Relaterede Artikler