Inspiration: De bedste bagerier © katerinasergeevna

11 gourmet-bagerier der er værd at kende

Her er 11 danske bagerier, der hylder godt håndværk og som bager surdejsbrød, kager og croissanter efter alle kunstens regler.

Det danske bagværk

Der er ikke uden grund, at man rundt omkring i verden ved, hvad "danish pastery" er, hvor folk har hørt om weinerbrød og rugbrød. Her i landet har der i mange år været en stor kærlighed til det gode bagværk. Derfor har vi samlet nogle af de allerbedste steder, hvor du stensikkert får en god smagsoplevelse.

Alice - Amager

Her, på det lille hyggelige sted på Amager, finder du sprøde croissanter og gode kager, hvor håndværket er helt i top. Det er også stedet, hvor du kan få en smagfuld hjemmelavet is, hvor der ligeså er lagt en masse kærlighed i udførelsen.

Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København.

Juno the bakery - Østerbro

Juno er et af de mest omtalte bagerier i København. Og det forstår man godt. Det smager nøjagtig så godt, som det dufter.

Tag et smut forbi og smag deres berømte croissanter eller kardemomme-snurrer.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København.

Jumbo - Århus

Med kærlighed for faget, og et stort hjerte til surdej, bager Jumbo i Århus friskbagt brød og wienerbrød, som smager så englene synger. Slå vejen forbi og få tilmed en friskbrygget kop kaffe af lokalristede kvalitetsbønner.

Hvor: Mindet 6, 8000 Aarhus.

Surdejsbageren - Aalborg

Er du tosset med surdej? Så finder du stort set kun bagværk, der er lavet med udgangspunkt i surdejen. Bæredygtighed og økologi er i højsædet her i det centrale Aalborg.

Hvor: Budolfi Plads 4, 9000 Aalborg.

Hart Bageri - Frederiksberg

Bagved dette autentiske bageri står Noma-bageren Richard Hart, som er internationalt anerkendt for at fortolke det danske brød på helt nye måder. Har er blevet inspireret og fascineret af at lave det bedste brød hver dag, og har været ude i verden for at lære og udvikle surdejsteknikker.

Slå vejen forbi, og oplev dansk wienerbrød blive taget til helt nye højder.

Hvor: Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg.

Andersen & Maillard - Nordhavn

Ved Nordhavn finder du et kombineret bageri og risteri, som bager surdejsbrød og croissanter efter alle kunstens regler. Besøg den hyggelige cafe og få tilmed en kop kaffe af seriøs kvalitet.

Hvor: Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn

Lille Bakery - Amager

Oplev et lille og passioneret bageri på Refhalsøen, som tror på at alle fortjener et godt kvalitetsbrød, bagt med med kærlighed og kvalitetsingredienser.

Slå vejen forbi og tag plads ved langbordet imens du nyd et godt stykke brød eller bageriets populære signaturkage: donuts.

Hvor: Refshalevej 213B, 1432 København

Mor Anna - Aarhus

I hjertet af Aarhus midt i det hyggelige latinerkvarter, finder du et lille bageri. Her er den vigtigste ingrediens tid og dedikation til håndværket.

Hvor: Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

Bageriet BRØD - Vesterbro

Folkene bag den hippe og populære Kihoskh, åbnede tilbage i 2012 et lige så populært bageri "Bageriet BRØD". Forkæl ganen med et godt kvalitets brød og nyd din croissant sammen med resten af Vesterbro på den anden side af gaden.

Hvor: Enghave Pl. 7, 1670 København

La Cabra - Aarhus

Selvom La Cabra er kendte på deres udsøgte kaffe, så kan de også noget med mel. I deres små caféer bager de hver dag, og her kan du nemlig få sprøde crossainter, Focaccias og lækkert surdejsbrød.

Hvor: Graven 20, 8000 Aarhus C

Mirabelle Bakery - Nørrebro

Her kan du få en bid af lækkert økologisk brød, der bages dagligt surdejsbrød, croissanter og søde kager. Udover bageriet fungerer stedet som som en lokal købmand, hvor du kan købe økologiske grøntsager, frisk kød, æg og vin.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N

Læs også: