Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Upyntet drømmejul

Designer Ivan Grundahl fejrer på det nærmeste ikke jul længere. I dag foregår juledekorationerne primært i hans showrooms, mens privatboligen bliver holdt helt fri for julepynt.

200712_modejul_7602_4x2.jpg

© bobedre.dk

Hvad betyder julen for dig, og hvornår begynder den?
Julen betyder foie gras og flæskesteg. Den starter, når vi skal til at tænke på, om vi skal pynte op til jul i forretningen. Vi gider egentlig ikke, men vi gør det alligevel. Altid i sidste øjeblik. I dag skaber børnene julen, og mine børnebørn holder mig fast i, at julen skal fejres. Men anden juledag er jeg væk. Rejst!
Hvordan skal menuen se ud på det perfekte julebord?
Menuen er caviar og flæskesteg i bedste kvalitet – luksus og økologisk.
Hvor meget pynter du selv op til jul?
Jeg pynter overhovedet ikke op privat. Men måske kunne jeg overveje en adventskrans i år. Nej! Jeg tror alligevel ikke, jeg gør det. Mine børnebørn får jul nok derhjemme – hos mig får de en pause.
Hvad mener du, er særligt dansk ved julen?
Kan man overhovedet sige, at noget er særligt dansk? Det skulle da lige være vores tradition med julefrokoster. Det, tror jeg faktisk, er meget dansk.
Hvad har inspireret dig til pynten på dit træ?
Sne, tåge og den drømmeagtige stemning, der kendetegner december set med mine øjne.

Ivan Grundahl
Designer Ivan Grundahl begyndte i 1968 som elev på Kunsthåndværkerskolen. Der blev hurtigt lagt mærke til hans talent, og allerede under skoleopholdet blev han ansat hos Birger Christensen, der dengang hed Bee Cee. Ivan Grundahl blev hurtigt selvstændig og lancerede Linea S-kollektionen, som i dag hedder Ivan Grundahl-kollektionen. Designeren er stadig herre i eget hus og har ud over fire butikker i København én i Ålborg og er desuden repræsenteret i New York.

Håndplukket til dig