Tekstildesignerens julestue

December er tid for julepynt, og her kan du se en keramikers og en tekstildesigners kreative bud på et personligt juletableau.

© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

Hos Helene Vonsild kommer der løbende nye stykker julepynt til. De bliver hængt på de sortmalede grene, indtil juletræet kommer den 23. december.

– Jeg er gennem mit arbejde meget påvirket af tidens tendenser, så jeg må mærke efter, hvad julen er for mig. Det er farverne rød og grøn, sammensætning af strukturer og hyggelig pynt med gode minder tilknyttet, siger Helene Vonsild.

Designeren gør også meget ud af gaveindpakningen og lægger løbende pakker om det midlertidige juletræ for at skabe hygge og forventning.

Helene Vonsild er uddannet tekstildesigner fra 1996 og har firmaet 1 + 1 Design. I 2007 vandt hendes pudekollektion med farvede lynlåse Formland Prisen. I butikken 1 × 1 Tekstil i Århus sælger hun egne produkter, keramik, smykker og tilbehør til boligen. Se 1+1design.dk

  • Julen dufter af stjerneanis, æbler, gran, eucalyptusgrene, brændte mandler og nelliker. Julen genlyder af knasende sprødt juleslik og af min far, der klædt ud som julemand bankede på døren, mens vi sang julesange. Julen er den tid på året, hvor familien er samlet.

  • En højtidelig højtid med traditioner som fx at bage og pynte brunkagehus, som jeg gjorde med min bedstemor og nu gør med mine børn. Julen føles som en stigende forventning gennem december. Julen smager af tyttebærsyltetøj, rødbedesalat, kanel, appelsiner og andelår med hvide papirmanchetter omkring.

© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

De sorte grene fungerer som midlertidigt juletræ og bliver pyntet løbende gennem hele december. Lillejuleaften bliver pynten flyttet over på juletræet. Vase fra Anne Black, taske med pakker fra 1 + 1 Design, gavepapir er en blanding af hyldepapir, tapet, japansk origami-papir og silkepapir. Al pynt fra 1 x 1 Tekstil af kunstnerne Mikala Mortensen, Lise Damsager Hansen, Jeanette Hiiri, Signe Lybeck og fra Clayform, Wauw design og Kanymo.

© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

Tekstildesigner Helene Vonsild

Relaterede Artikler