Perfekte rammer for højtiden

En 375 m2 stor herskabslejlighed ved Det Kongelige Teater i København. Så er scenen sat for en jul af de helt klassiske.

Perfekte rammer for højtiden
© Kira Brandt

Træet er italiensk... Det ser ellers ud til, at det er hentet i hestekærre i en skandinavisk skov, men denne familie harboet i Italien, og med sig derfra har de en tradition - at bruge sammen kunstige træ med elektriske pærer hvert år.

  • I julen klæder vi os pænt på og spadserer sammen til teatret for at se Nøddeknækkeren. Selvom det er den samme klassiske ballet hver gang, er oplevelsen forskellig fra jul til jul, siger Nina Nybog, som er indretningsarkitekt og stylist.

Hun fortæller, at familien har mange juletraditioner, som de holder fast i og gentager år efter år. Fx ritualet med træet. Da familien boede i Italien, var det vigtigt for dem stadig at have et pyntet træ, og derfor skaffede de et kunstig, der til gengæld bliver overdænget med pynt.

  • Det meste kommer fra Italien, men jeg kan heller ikke lade være med at købe nye ved hæng, når jeg er i New York eller Paris, siger Nina, hvis mand er ansvarlig for bilmærket Fiat i flere lande.

Familiens 375 m2 store lejlighed er nok det tætteste, man kan komme på den perfekt julekulisse. Beliggende lige ved det Kongelige Teater i København og med alle de smukke features, som en herskabslejlighed i det kverter skal have. Her er ni værelser, højt til loftet og den fineste sildebensparket.

  • Det er som med Tjajkovskijs Nøddeknækkeren. Vi gør det samme hvert år. Den samme pynt hentes ned fra loftet, to julenisser fx, som spiser grød og sidder i vindueskarmen. Selve hyggen cementeres, når stjernes sættes på træet og minder os om tiden i Italien.

Familien dækker selvfølgeligt et overdådigt bord juleaften, hvor hver gæst får en juleske med indgraveret årstal. De lægges ved kuverterne, så ingen er i tvivl om siddepladserne. Under juletræet ligger altid to særligt indpakkede gaver med drengenes navne, Sebastian og Christopher. Det er naturligvis julemanden, der aftenen forinden har placeret gaverne, og han tager så julenisserne fra vindueskarmen med retur til Grønland.

Smukke tableauer
© Kira Brandt

Metalskabet stod tidligere på en gammel togstation i Frankrig. Her er et af Nina Nyborgs typiske tableauer: Montren er fra yndlingsbutikken Studio Oliver Gustav. Den fine koral blev fundet på en tur til Mallorca, og uniklampen er et rejseminde fra Italien.

Tættere på
© Kira Brandt

Herskabslejligheden er et studie i god atmosfære. Allerede ved dørklokken i blankpoleret messing fornemmer man stilen. En dobbelt, hvidmalet dør fører ind til trappeopgangen, hvor et tykt kongeblåt tæppe leder videre op.

Det krævede en større renovering at føre lejligheden tilbage til fordums pragt. Flere lofter var nedsænkede og dækker over stukken, og der var sat skillevægge op, som brød de lange forløb i stuerne. Nina arbejder til daglig med indretning, og hende kontor og showroom findes på samme adresse. Derfor er der ikke gået på kompromis med en eneste detalje i rummene, som er afstemt med tapeter og delikate farver.

  • For at understrege min egen stil og gøre de store linjer endnu mere personlige bruger jeg ting fra rejser. Og kunst. Kunst er vigtigt, slår hun fast.

Hendes yndlingskunster er Michael Kvium, og det virker måske umiddelbart som et specielt valg i de poetiske, feminine rum, men Nina mener netop, at Kviums dystre, grublende værker balancerer flot i lejligheden. Alt skal ikke nødvendigvis passe ind.

  • Jeg vil knokle mange timer for at kunne købe et stykke kunst. Synet glæder mig hver dag.

Hun er meget bevidst om at bevare lejlighedens historiske finesser, fx er her udelukkende valgt vægfarver og tapeter, der mather de smukt olierde gulve.

  • Det var en fornøjelse at fjerne de gamle væg til væg-tæpper og finde de smukkeste egetræs-parketgulve nedenunder, fortæller Nina Nyborg.

Der er mange rejser i familien liv, det ligger implicit i begge forældres job. Men rejselivet er også en passion, der løber som en rød tråd gennem hele boligen. Og selvom det ikke lige er til at se, gælder den internationale samg også julen. Hvem skulle fx tro, at træet er italiensk design?

Videre kig...
© Kira Brandt

De dobbelte paneldøre åbner på til Ninas kontor, som ligger centralt i lejligheden. Her er der videre kig til soveværelset. Skrivebordet er et gammel "partners desk" købt hos Green Square. Gamle sko-, taske,- og hatteæsker er geniale som indpakningsidé. De runde æsker i kontoret er fra Lanvin.

Juleopstilling
© Kira Brandt

Juleopstilling på bordet. Askebægeret i Murano-glas kan bestilles via Ninas website, ninanyborg.dk. Urtepotten med stativ er fra Tage Andersen.

Spisestue
© Kira Brandt

I spisestuen er der plads til 14 gæster rundt om bordet fra Norr11. Velourstolene er fra Designers Guild og kan bestilles via ninanyborg.dk. Fotoværket bag plexiglas er udført af Christopher Jørgensen, Galleri Egelund. Nina har linet forskellige vaser op med bl.a. amaryllis og pigeonæbler.

Badeværelse
© Kira Brandt

Håndmalede kakler fra Fired Earth giver en stærk grafisk virkning på gulvet. Vask og armatur er fra Aqua Domo, og over vasken er gamle, facetslebne spejle monteret fast.

Badeværelse
© Kira Brandt

Badeværelset med sandsten på gulvet og en blå-grå nuance på væggene har et fritstående badekar fra Aqua Domo.

Soveværelse
© Kira Brandt

Den klassiske stil holdes i skak i soveværelset med tapat fra Cole & Son, Tapetcafé. Sengen er fra Ilva, sengetæppe fra Rue Verte, puder fra The Rug Company og lampe fra Caravane.