Nanett Taarup Nielssons julebord

Med en munter tone og i børnehøjde har Nanett Taarup Nielsson, indretningskonsulent og ejer af butikken Zen Out Home, skabt et festligt julebord i utraditonelle farver.

© Lise og Kristian Septimus Krogh

Rustikt, barnligt og julebazarstemning. Det er ordene, Nanett Taarup Nielsson vælger at beskrive sit julebord med. Hun er inspireret af at være blevet mormor, og derfor skal der være noget sødt og børnevenligt at se på under middagen, så de små også synes, det er hyggeligt at sidde med til bords.

Nanett Taarup Nielsson har en stor familie, der samles omkring rigtig mange traditioner i julen. Inden juleaften er der store bagedag, klippe-klistre-dag, juleindkøbsdag med hver af hendes tre børn, en pyjamasdag og mange andre sjove og hyggelige familiestunder.

Juleaften er omkring 20 personer samlet til and, gås og flæskesteg og derfor skal der bages, koges, steges og arrangeres en hel del, men det er kun en fornøjelse her i huset, hvor de nyder at lave mad, og alle byder ind med noget.

Butiksejer Nanett Taarup Nielsson elsker december måned med alt, hvad den byder på af kontraster fra hektisk juleræs til stille stemningsfulde øjeblikke.

‑ Jeg har ofte travlt i butikken, især i julemåneden, og det er jo herligt. Vi er meget tætte i familien og assisterer hinanden, så jeg skal bare bede om det, så får jeg en hjælpende hånd. Det gælder naturligvis også derhjemme, hvor vi velvilligt fordeler julens mange gøremål mellem os, smiler hun.

Julebordet er dækket op på et langbord i massiv træ. Ned gennem bordets midte er lagt en lang bane sølvfarvet tapet, hvorpå Nanett Taarup Nielsson har lagt store pinjekogler, små dekorationsrensdyr, minigaver, bloklys og glaskugler.

Farveholdningen er frisk og munter med lys og pynt i pudder, gul, orange og lime. Servicet fra Designers Guild er hvidt med farvepift af lime og sat sammen med røgfarvede glas.

‑ For mig er der mange skikke forbundet med julen. En af dem er, at jeg kreerer en ny borddækning hvert år. Denne gang har jeg blandet flere forskellige elementer for at give bordet lidt liv af julebazar, fortæller Nanett Taarup Nielsson.

Lidt nyt julepynt bliver indkøbt hvert år. En stor grøn mosbegroet gren er hentet ind fra haven og dekoreret med koral og orangefarvet pynt, der er købt på rejser i udlandet eller på Christianias julemarked.

‑ For at få farverne omkring bordet, den rå murstensvæg og maleriet til at flette sammen og give det rette udtryk har jeg valgt stole med et praktisk aftageligt betræk. Jeg kan på den måde altid tilpasse tekstil og kulører på stolene til det bord, jeg dækker, forklarer hun

© Lise og Kristian Septimus Krogh

Julebazar kalder Nanett Taarup Nielsson sit juletema i år. Det er pyntet med den tanke, at der skal være noget håndlavet, hyggeligt og naturligt. Store pinjekogler, små rådyr, glaskugler og gaver er samlet langs bordets midte på en glitrende bane sølvtapet fra Designers Guild.

© Lise og Kristian Septimus Krogh

De mundblæste røgfarvede vinglas og grønne vandglas fra Boit har Nanett købt på
en rejse til Frankrig. Det hvide stel med en limegrøn plet på midten er fra Designers Guild, som Nanett Taarup Nielsson har forhandlet i mange år og har det danske agentur på.