Modedesigner Michala Wiesneck har altid haft en stor passion for indretning, og den omfatter også glæden ved at pynte den store lejlighed på Frederiksberg op til jul. På grund af sin travle hverdag har Michala valgt at give julebordet et florlet udtryk drysset med stjerner i alle størrelser.
- I år er mit julebord roligt i farverne. Alle de hvide stjerner lyser skønt op i den mørke december. Stjernen er for mig et symbol på håb, fremtid og lys, siger designeren.
Hun understreger, at langbordet i træ er smukt i sig selv, så hun har valgt ikke at lægge dug på, men lade den rå træ- flade være inspirationen til et nordisk bord. Ingen klassiske røde jule, selv juletræerne på bordet er lavet af træ.
- December er superhyggelig, men også travl og stresset. Det er også måneden, hvor jeg skal have alt klar i min kollektion til modemesserne i januar. Derfor er det så vigtigt for mig, at min pynt sender beroligende signaler. Stjernen er en form, jeg har valgt at bruge som gennemgående motiv, både hængende i hvidt karton og i porcelæn på bordet.
Michala Wiesneck fortæller, at familien har ét særligt samlingspunkt hvert år d. 25. december, hvor de inviterer til hvid julegløgg. Det tager flere måneder at forberede den kraftfulde drik, fx skal abrikoser lægges i lage allerede i september. Det er både venner, familie og husets venner, der får tilbuddet.
- Det er næsten mere hyggeligt end selve juleaften. I hvert fald mere afslappet, siger Michala.
- Jeg skifter juletema hvert år, og julebordet er aldrig det samme. Nogle år har det været meget klassisk, både i farver og materialer. Der er ting, jeg genbruger år efter år, men generelt prøver jeg at skabe noget nyt hvert år. Det skal være ligesom i mine tøjkollektioner.
- Min søster står for menuen i år. Julen går på omgang i vores lille familie. Menuen er aldrig den samme, og det passer mig godt. Nogle år meget traditionel dansk, og andre gange er menuen mere franskinspireret. Selv har jeg altid været draget af Østen, og en japansk julefest har vi også haft ...
Et patineret langbord er flot bund for pynten, som ikke afviger en milimeter fra det afdæmpede og naturlige. Stjernen er bærende symbol i år, fx i form af House Doctors keramikversioner. Dækkeservietterne af hør er fra H. Skjalm P. og har været en del af borddækningen i årevis. I Michalas familie får pynten lov til at være en del af indretningen indtil d. 6 januar, helligtrekongersdag.
Traditionen stammer fra hendes mange år i Frankrig, hvor man også værner om denne dag.