Lysfest i bungalowen

En bungalow i Søborg er scenen for Camilla Asfergs jul. Hun arbejder hos Broste Copenhagen, og jule-overload kunne være en risiko, men det er ikke tilfældet - højtiden balanceres fint i det smukke hus fra 1936.

Lysfest i bungalowen
© Lene Samsø
Camilla Asferg er 34 år og visual merchandiser hos interiørbrandet Broste. Hun bor sammen med sin mand Christian Larsson og parrets to små døtre i Søborg ved København.Hun bor med sin familie i en klassisk bungalow fra 1936, så her kan julen folde sig helt naturligt ud. Her er det smukke gennemgangsrum mellem udestue og køkken, hvor der er pyntet helt diskret og fint med lys og ophæng på troldgrene. Bordet er et arvestykke, som samler Myrestolene fint, og lampen er fra Broste. Hun arbejder med julepynt fra april, så det kan være svært at mobilisere den helt store entusiasme, når december står for døren. Men så sker det alligevel:
- Jeg kommer i julehumør med det samme, jeg åbner kasserne. Der er en del pynt fra min oldemor og svigermor, og det gør mig glad, når jeg pakker ud, mens jeg tænker på dem, fortæller Camilla Asferg. - Det er en fordel, at jeg arbejder med interiør. I december er jeg for længst indstillet på, hvilke tendenser jeg har lyst til at bruge i mit eget hjem, og hvilke jeg allerede er træt af. Jeg kan skabe en “ny jul” hvert år, men jeg mikser altid med arvestykker og børnenes hjemmelavede ting, siger hun. Det er snart 10 år siden, Camilla og hendes mand Christian fandt deres drømmehus, en bungalow fra 1936, som putter sig i et hyggeligt kvarter i Søborg ved København. Området har masser af natur på trods af beliggenheden tæt på hovedstaden, og parret forelskede sig i hus og nabolag med det samme. I dag tæller familien også parrets to døtre, Liva og Petrea, og huset er blevet renoveret, så alle kvadratmeter udnyttes optimalt. - Huset er ikke stort og kræver derfor funktionelle løsninger og god udnyttelse af pladsen. Vi prøver at bo ukompliceret, men samtidig er vi en børnefamilie, hvor der skal være plads til børns kreativitet og leg. Når man arbejder med boligtilbehør til hverdag, er det vigtigt, at hjemmet kan indrettes fleksibelt og hver en lille ting, man forelsker sig i, kan passe ind. Møbler fra samme designgeneration som huset giver god mening for os, fortæller Camilla om parrets tanker bag indretningen. Ideerne til sin dekoration finder hun bl.a. i sine egne julekasser, ligesom hun henter inspiration på messer rundt omkring i verden og fra diverse sociale medier. Med gavmild hånd har Camilla dekore- ret stuerne med en blanding af ny og gammel julepynt i naturlige faver og materialer, side om side med arvestykker. I stuen står to store, rustikke krukker med grønne stueplanter - planterne har fået en jule-make over med en overflod af ophæng; glasornamenter, perlepladekunst og papirklip - og udgør familiens juletræ og dermed også summen af både deres jul og indretning.

© Lene Samsø
Jalousiskabet blev fundet hos en antikvitetshandler og er med sin gyldne lakering en perfekt setting for stager og krukker fra Broste og Verner Pantons Ball-bordlampe.

© Lene Samsø
Foran daybeden fra BoConcept er Camillas yndlingsmøbel fra den virksomhed, hun arbejder i: et sofabord med jernstel og marmorplade. I vindueskarmen er naturen rykket indenfor med birkebarkspotter, fasanfjer i en marmorkrukke og andre delikate småting.

© Lene Samsø
Opstilling med stager fra Broste. Camilla Asferg peger på kobber, messing og sølv som vigtige pynte-tendenser i år.

© Lene Samsø
Et kig gennem køkkenet til den fine gamle trappe. I trappeopgangen hænger en plakat af Peter Kjær-Andersen til Kunstindustrimuseet.

© Lene Samsø
Akrylbokse bruges som reoler for småting, og daybeden har fået et ekstra skud hygge med puder og plaider.

© Lene Samsø
Soveværelset er indrettet i husets højtliggende kælderetage. Camilla er vild med de grå-grønne nuancer fra Broste.