Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lisbett Wedendahl - grå & sort & orange

Naturen spiller hovedrollen på dette julebord skabt til det moderne hjem, hvor der måske ikke allerede er faste traditioner.

© Andreas Mikkel Hansen

Har 19 års erfaring som hhv. grafiker i reklamebranchen og som interiørstylist og fotograf for både førende danske og udenlandske livsstilsmagasiner.

Løser reklameopgaver for større og mindre virksomheder og fungerer som stilkonsulent.

Har været vært på boligprogrammer på TV2 og DR1. Forfatter til bogen Familieliv udgivet på Gyldendal.

– Mit bord er næsten en scenografi, men det er naturens egne materialer, der spiller hovedrollen.

Jeg har brugt få farver og holdt det ganske enkelt, det er mere effektfuldt, når man ikke overgør tingene.

Derfor har jeg bl.a. sat én enkelt orange stol blandt de sorte Y-stole, det får taget det monotone af det.

Jeg kan også godt lide kontrasten mellem det lidt stramme bord, og så Y-stolenes blødhed og varme. Og så er der også kontrasterne i det stringente bord, og prismelysekronerne, der giver det hele et modspil.

Her har jeg hængt hjemmelavet patchwork-pynt op, som jeg har lavet sammen med min datter. Jeg kan godt lide at give det signal til gæsterne, at man har brugt tid på at skabe noget selv.

Et element, der altid går igen på mit julebord er karaflerne, som er en gave fra min far. Han købte fire stykker på en bazar for mange år siden, jeg fik de to af dem, og mine forældre beholdt selv de to andre.

lisbettwedendahl.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Lisbett Wedendahl 40 år. Har 19 års erfaring som hhv. grafiker i reklamebranchen og som interiørstylist og fotograf for både førende danske og udenlandske livsstilsmagasiner.

© Andreas Mikkel Hansen

Spisebord designet af Bente Rübner, sort linoleum med pulverlakeret stel, 200 x 200 cm, 21.370 kr., Brdr. Friis Møbler. Y-stole af Hans J. Wegner, 4756 kr., Carl Hansen & Søn. Prismelysekroner, stor 11.500 kr., lille 9500 kr., Fil de Fer. Service, Platinium, diam. 27 cm, 299 kr., diam. 22 cm, 199 kr., diam. 19 cm, 179 kr., Royal Copenhagen. Serviet i antracitgrå, 95 kr. pr. stk., Georg Jensen Damask. Glas, Essence, vandglas 99,75 kr., rødvinglas 129 kr., hvidvinglas 119 kr., sherryglas 89,75 kr., Iittala. Bestik, Mango, sæt med 16 dele, 1399 kr., Illums Bolighus. Små glas til fyrfadslys, 150 kr. pr. stk., Fil de Fer.

© Andreas Mikkel Hansen

Mønstret gavepapir, 12 kr. pr. ark, Rie Elise Larsen. Ensfarvet glimmerpapir, blok, 69 kr., Panduro Hobby. Sølvpapir, 24 kr., Irma. Lav en lille skabelon, brug fx en mønt og tegn cirklen over på papiret. Klip cirklerne ud og lim dem op på et stykke pap. Lad dem lappe ind over hinanden, så de danner et samlet mønster. Klip pynten ud af kartonen, og lim en snor fast på bagsiden med en cirkel mere.

© Andreas Mikkel Hansen

Bordet står helt enkelt uden dug. Der er volumen, men det er ikke for fint.

© Andreas Mikkel Hansen

Orange er en populær farve netop nu, og den er en fin julefarve, både flot til sort og rød. Her brydes med det sikre og forventelige ved at hænge hjemmelavet patchwork-pynt op i prismelysekronerne.

© Andreas Mikkel Hansen

Skovbunden –er hentet ind på bordet med den lave ranke af bær, mos og kogler.

Relaterede Artikler