Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julefred og harmoni

"Mit tema er julefred og harmoni, for jeg synes, at fred og ro er det, man har mest brug for i en hektisk december, hvor alle har så travlt."

Anna Hedegaard

© John Bendtsen

Anna Hedegaard er autodidakt blomster­dekoratør og har tidligere ejet blomsterforretningen Engleblomst i København. Hun udfører nu med sit firma af samme navn særlige blomster- og dekorationsopgaver, afholder blomsterkurser og designer tilbehør. Se også www.engleblomst.com.

Spændende kranse

© John Bendtsen

Spændende kranse "For mig må julen gerne være meget naturlig og lidt troldet. Kransene skal være spændende at se på, men uden overflødig pynt, og naturens farver og materialer skal træde tydeligt frem" (Anna Hedegaard, Engleblomst).

Den lille adventskrans

© John Bendtsen

Den lille adventskrans med juletræslys spiller ikke på størrelsen, men derimod på sine krøllede materialer og sarte farveholdning. Kransen passer lige til spisebordet, og juletræslysene kan let skiftes ud.

En vintergrøn skovbund

© John Bendtsen

En vintergrøn skovbund har dannet inspiration til den hængende adventskrans, der er smuk fra alle vinkler. En stor halmkrans er bundet tæt med pudemos øverst og ujævnt ned over siderne med grøn ståltråd. I de åbne steder på halmkransen nederst og op ad siderne er stukket tørrede hortenisaskærme.

Henriette Staib

© John Bendtsen

Et væld af blomster og spændende interiører fra hele verden udgør det unikke miks i Henriette Staibs blomster- og livsstilsbutik De fire årstider i Lyngby. Du kan også finde flere af hendes særlige "fund" hos udvalgte forhandlere. Læs mere på www.defireaarstider.dk.

Fred og ro

© John Bendtsen

"Mit tema er julefred og harmoni, for jeg synes, at fred og ro er det, man har mest brug for i en hektisk december, hvor alle har så travlt" (Henriette Staib, De fire årstider).

De støvede lilla og grå nuancer

© John Bendtsen

De støvede lilla og grå nuancer dominerer i den vilde adventskrans, bundet med nogle af naturens rå materialer i fin forening.

En dybpink adventsdekoration

© John Bendtsen

En dybpink adventsdekoration med friske blomster til de farveglade. Det store ovale sølvfad danner rammen omkring dekorationen, der har bund af et stykke vådt oasis. Fire bloklys er først viklet med ståltråd i bunden og stukket i på række.

Karen Kjeldsen

© John Bendtsen

Karen Kjeldsen har gennem de sidste 10 år arbejdet med blomsterdekoration i sin butik I rosens navn nord for København, kun afbrudt af et par år som dekoratør i sin datters forretninger, Tine K Home. Se også www.irosensnavn.dk.

Afdæmpet julestemning

© John Bendtsen

"I år vil jeg skabe en naturlig og afdæmpet julestemning, som kan passe ind i alle hjem. Man skal jo holde ud at se på det i en lang julemåned" (Karen Kjeldsen, I rosens navn).

En storblomstrende og romantisk adventskrans

© John Bendtsen

Den friske krans er lavet på en stor oasisring, der har fået fire lys i ren stearin stukket i med elefanttråd. Resten af kransen er fyldt ud med 36 store, sartlilla equadorroser og små bærkviste med grønne blade stukket direkte i den våde oasis.

Smukke elmekogler

© John Bendtsen

Her har de smukke elmekogler fået lov til helt at dominere den store adventskrans til ophæng. I halmkransen er sat fire bloklys, der er fastgjort med elefanttråd. Små klaser af elmekogler er sat fast med vinseltråd, så halmkransen er helt dækket.

Håndplukket til dig