Haps haps haps... Lav din egen snaps!

Det er nu du skal igang, hvis du skal nå det inden julefrokosten

Julesnaps med nelliker og mandler

© Inge Skovdal

Du skal bruge:

En flaske vodka på 70 cl.

Et stort glas eller flaske med skruelåg - min. 1 liter

  • 1 stk. kanel
  • 8 stk. kardemomme
  • 15 stk. nelliker
  • 12 stk. sorte peberkorn
  • 1 tynd skive ingefær
  • 6 stk. allehåndebær
  • ½ flækket vaniljestang
  • ½ muskatnød
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler
  • ½ dl hakket appelsinskræl

Sådan gør du:

  • Ganske enkelt blander du alle ingredienserne i din flaske med skruelåg
  • Sæt låget på, og lad det trække i 3 uger
  • I trækkeperioden må du gerne ryste glasset et par gange i ugen
  • Efter 3 uger filtrerer du snapsen via en si
  • Hvis smagen er for kraftig, kan den fortyndes med ren vodka efter smag
Blommesnaps

© Familiejournal

Du skal bruge:

En flaske klar snaps på 70 cl.

Et stort glas eller flaske med skruelåg - min. 1 liter

  • 5-6 blommer
  • 1-2 vaniljestænger
  • 1 spsk. sukker
  • 2 stjerneanis

Sådan gør du:

  • Blommer skylles grundigt, og skæres i både
  • Vaniljestængerne flækkes
  • Alle ingredienserne lægges i flaske med skruelåg, og den klare snaps hældes over
  • Luk flasken tæt og lad det trække i mindst en uge
  • Herefter filtreres snapsen gennem en si, og er klar til servering

TIP: Jo længere du lader denne snaps trække, jo sødere bliver den.

Lækker appelsinsnaps

© Aschehoug Forlag

Du skal bruge:

En flaske vodka på 70 cl.

Et stort glas eller flaske med skruelåg - min. 1 liter

  • Skrællen af en økologisk appelsin (uden det hvide i skrællen)
  • 2 kanelstænger
  • 15 kryddernelliker
  • 15 hele kardemommekerner
  • 1 spsk honning

Sådan gør du:

  • Alle ingredienser blandes sammen i din flaske/dit glas
  • Hæld vodka over, og lad det trække i 4 dage
  • Si indholdet fra, og hæld snapsen på flaske eller i en karaffel med låg
  • Lad snapsen hvile i 2 uger, inden den serveres for dine gæster
4 gode råd til den hjemmelavet snaps

© Holmegaard

Brug hele råvare

Med mindre det står i opskriften, så lad være med at skære i råvarerne – på den måde bevarer de bedst smagen.

Opbevar din snaps et køligt sted

Du behøver ikke nødvendigvis fylde dit køleskab op med snaps, men opbevar dem i et skur, eller et køligt rum i hjemmet. Så stilner aldringsprocessen, og snapsen holdes friskere i længere tid.

Undgå solen

I denne mørke tid er dette ikke det store problem, men hold alligevel snapsen væk fra direkte sollys, da solen kan ændre de aromastoffer, der findes i råvarerne.

Tilsmagning

For alle hjemmelavede snaps gælder det, at hvis smagen er for bitter eller kraftig, kan den justeres med enten vodka eller klar snaps. En færdig snaps kan også sødes med flydende sødekilder som ahornsirup, honning eller lignende.

Relaterede Artikler