Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fuglene skal også vide, det er jul

Fuglene har brug for mere mad, end de selv kan finde i den koldeste tid. Den nemme løsning er at købe de færdige mejsekugler i de grønne net.

Kokosnød med fedtblanding

© bobedre.dk

Sav en kokosnød over, og spis selv kokossen, eller lad den sidde til fuglene. Bor hul i nøddens sider med et tyndt bor, og lav et ophæng af et stykke farvet ståltråd.Lav en foderblanding af 500 g svinefedt, 100 g solsikkefrø, 100 g blendede nødder, 100 g rosiner og 100 g havregryn. Lad fedtet stå lunt, og ælt massen sammen. Læg foderblanding i kokosskallen, og drys et ekstra lag solsikkekernerpå toppen. Hæng nødden i et træ på et fredeligt sted i haven

Pyntet juletræ

© bobedre.dk

Stil et lille juletræ med klump i en kurv, og hæng mejsekugler og æbler på træet med sejlgarn. Æblerne er mest til pynt, for fuglene foretrækker rent faktisk, at æblerne ligger på jorden som nedfaldsfrugt.

Tips: Er du begyndt at fodre fuglene, så skal du fortsætte hele vinteren, for fuglene bliver afhængige af din hjælp. Husk at rydde et område for sne dér, hvor fuglene skal spise, så er det nemmest for dem at finde frem til foderet.

Relaterede Artikler