Flemming Lindholdt Madsens julebord

Julen er tiden til ekstra glæde over det gode måltid. Se kreativiteten blomstre.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Godt design handler – for Flemming Lindholdt Madsen – meget om glæden ved overraskelserne. Når han bevæger sig ned i detaljen som fx ved dekoration af julebordet skelner han ikke mellem, om ting er fra 1940’erne, 1950’erne eller helt moderne.

– Hvis design er gennemtænkte og velkomponerede, kan de sagtens blandes og mikses, på tværs af farver, tidsaldre og former, siger han. I anledning af julen har Flemming Lindholdt Madsen bygget et nærmest skulpturelt juletableau, der kan ses fra alle sider.

– Jeg har bygget det op efter en farvemæssig grundidé. Jeg har samlet en palet med farverne oliven, højrød, cognac, hindbær, orange og irgrøn, og brugt smukke bånd til at samle farverne. I midten har jeg stillet pakkerne og dekoreret videre med farverne som skulpturelle input.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Bordet bugner af design fra forskellige epoker. Som udgangspunkt er brugt Royal Copenhagens klassiske tallerkner fra Musselmalet Helblonde. Ved siden af er der leget med forskellige typer fajance og porcelæn fra Kähler, Aluminia og Bing og Grøndahl. Glassene er blandede loppemarkedsfund og Holmegaards Atlanti-glas fra 1960’erne.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Juledekorationen er lavet med klassiske ingredienser og er alligevel skæv. De små 1950’er-klokker er fundet på loppemarkeder, lysene er franske bedelys fra New York, og selve kassen er en gammel skuffe fra et værksted. Båndene i hindbær, orange, oliven, pink og sort er fra Handler og er flettet som gammeldags julehjerter.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Bordet er dækket så det kan ses fra flere vinkler. Her er (th.) en smuk æske fra Daisy Home og fint indpakkede gaver i gammelt urmager-papir. Kähler-vaserne i baggrunden er samlerobjekter, og buketten med de smukke franske anemoner er bundet af Vandas Have.

© Martin Sølyst og Erik Bjørn

Flemming Lindholdt Madsen er designer og den ene af idémændene bag firmaet Cph Square.

Relaterede Artikler