Find dit årti i BO BEDRE's samling af juleborde

Hvilken bordopdækning kan du genkende fra din barndoms jul?

1993

Hvad skete der i 1993? Nelson Mandela blev så smukt tildelt Nobels Fredspris – en skøn begivenhed. Desværre er det ikke noget, som vores juleborde i det år bærer præg af – her er der mange elementer, som slås om opmærksomheden. Det gælder ikke kun denne opdækning, men også de andre fra 1993.

1993

Der er virkelig gang i pynten i 1993, og det er meget anderledes fra det julepynt, vi ser i dag. Faktisk er bordet så fyldt med pynt, at der næsten ikke er plads til maden.

1993

Her nærmer vi os et julebord, som (hvis man kniber øjnene sammen) kunne minde om den stil, vi ser i dag. Der er skruet ned for kogler, kugler og stjerner, og bordet er dækket i sølv og hvidt. Dog snyder dugen – det ligner en fra Georg Jensen, men den er af papir med præg. Æv, vi kunne næsten godkende opdækningen.

1993

Et julebord pyntet med små neg, bamser, en stribet dug i milde pastelfarver, og service i farverne fersken og mint... Vi kan næsten ikke komme længere fra den elegante nordiske stil, som vi ser i dag. Eller kan vi?

1988

BANG. Bordopdækningen viser sig at være endnu voldsommere i 80'erne, end 90'erne. Enorm borddekoration i korn, græs og røde kugler fylder næsten hele bordet, og under den finder vi en røde dug med snefnug og flæser. Der er detaljer over alt – i det mindste holdes farverne til guld og rød, så man ikke bliver helt rundttosset. Men er vi heller ikke her glade for dugen, som er lavet i guldfarvet pvc-plast. Helt ærligt.

1986

Som vi selv skriver, er disse borddækninger fra 1986 både raffinerede og moderne. Må vi have lov at trække det tilbage? Det midterste bord er i særdeleshed det, vi beskrev som moderne og high-tech. Måske fordi at dugen er grafisk, og bordet er dækket med pink plastik – hvem ved? I dag synes vi dog, at netop denne borddækning har lidt af en identitetskrise, da det hverken er moderne eller hyggeligt – men sjovt er det!

1986

I 80'erne havde vi (tydeligvist) lidt svært ved at finde én stil inden for juleborddækningen – og holde os til den. Vi var den gang vilde med alt fra blomstrede kinesiske duge og japansk interiør, til gammeldags hygge og børnevenlig jul.

1981

Vi har så mange spørgsmål: Hvorfor bruge tæppelignende-stof som dug? Er det bare os, eller ligner guirlanden med julekuglerne lidt et insekt? Og er det meningen man skal sidde op ad dem og spise?

1977

I vores optik, er denne bordopdækning fra 1977 en smule kedelig – hvis ikke det var for den smule gran ved servietterne og den store dekoration midt på bordet, så kunne det ligeså godt være en almindelig fredagaften i 70'erne.

1971

Her kan du lære at lave gåsens manchet – bliver det mere 70'er-agtigt?

1965

"Julehus"... Vi synes borddækningen er en smule deprimerende – det hele ser lidt fattigt og halvfærdigt ud. Der er ikke meget pynt der gør omgivelserne julet, kun et af de to stearinlys er tændt, og det ser næsten ud som om, bordet står i entréen.

Vi taler tit om, at julen i gamle dage var hyggeligere, men ikke den her slags jul.

1965

Den store juledekoration, som hænger fra loftet, er lavet af tændstikker, karton, fyrrekviste, guleærter og et tørrestativ.

I 1965 mente vi nok, at denne store loftsdekoration var BO BEDRE materiale, dog vil vi i dag nok overveje, om det passer bedre ind i et inspirationsblad til "flot jul på SU" – altså... Guleærter og tørrestativ, come on?

Relaterede Artikler