Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En fin og finurlig familiejul - Ditte Fischer

Keramiker Ditte Fischer har en forkærlighed for stentøj – også når hun pynter op.

Vaserne er Ditte Fischers

© Anitta Behrendt

Vaserne er Ditte Fischers eget design, og de udtrykker fint hendes enkle og nordiske stil. De står altid fremme på familiens reol – også når der ikke er blomster i. I efteråret tager Ditte altid grene og kviste med bær med hjem fra sommerhuset. Det giver god stemning og er et godt supplement til friske blomster.

Keramiker Ditte Fischer

© Anitta Behrendt

Ditte Fischer bor på Nørrebro sammen med sin mand Anders og børnene Alberte på 15 år og August på 18 år.

Det store gamle vitrineskab

© Anitta Behrendt

Det store gamle vitrineskab kommer oprindeligt fra en skole og var godt ramponeret. Med lidt knofedt og en masse hvid maling har skabet fået nyt liv i køkkenet hjemme hos Ditte Fischer. I december rydder hun og børnene en hylde og laver et hyggeligt nisselandskab. Det er en tradition fra børnene var helt små, og med tiden har landskabet udviklet sig.

Pakkekalenderen

© Anitta Behrendt

Pakkekalenderen har været en tradition, lige siden børnene var helt små. Alle pakkerne hænger på en snor på døren til køkkentrappen. I år er der rødt bånd på Albertes pakker og hvidt på Augusts. Da børnene var mindre syntes de, at pakkerne så meget kedelige ud, fordi Ditte altid har valgt et farvetema.

Juletræet står i lejligheden

© Anitta Behrendt

Juletræet står i lejligheden hele december. I begyndelsen af måneden er træet meget enkelt og æstetisk pyntet, typisk kun med Dittes egen keramik-julepynt. Lillejuleaften kommer julekassen ned fra loftet med alt det gamle familiejulepynt og børnenes kreationer. Så bliver træet forvandlet til et rigtigt, klassisk juletræ med alt muligt blandet pynt og levende lys.

Sort, hvidt og grafisk

© Anitta Behrendt

Sort, hvidt og grafisk Et af Dittes kreative påfund er den grafiske opstilling med hvidmalede grene i en sort vase med de sorte og hvide porcelænsringe i keramik fra hendes eget værksted.

Ved spisebordet

© Anitta Behrendt

Ved spisebordet står kalenderlyset og tæller ned – det står i en rød lysholder fra Bungalow. Maleriet er malet af Nina Maria Kleivan, krus og vase er Dittes eget design – her sat sammen med et par gamle franske kirkestager. Nyt og gammelt i et finurligt miks.

En hyggelig opstilling

© Anitta Behrendt

En hyggelig opstilling på arbejdsbordet med levende lys og Dittes porcelænsbrikker med sorte skåle fyldt med juleknas og en sort vase, der får smuk kontrast af de røde bær. Bagest står stjernen til juletræet og venter på at få sin topplacering selve juleaften.

Relaterede Artikler