En designers jul

En gammel herskabslejlighed på Frederiksberg med en fredet grøn kamin i stuen er blevet renoveret af designer Charlotte Vadum. I denne tid udgør den tilmed en smuk ramme om familiens nænsomme julepyntning.

En designers jul
© Birgitta Drejer/Sisters Agency
I lejlIgheden på FrederIksberg i København har Charlotte Vadum med sans for farver, former og grafisk design skabt et fantastisk hjem for sin mand og deres to døtre. Hun har arbejdet som tøjdesigner de sidste ni år med sit eget brand Vadum - samt det tre år gamle brand AJ.117 Project. Hendes hjem er indrettet med en blanding af klassikere, der har fulgt hende i mange år, og nye, moderne ting, der ifølge Charlotte får kant af at blive sat sammen og gør lejligheden til et rigtigt hjem. - Hjem betyder ro for mig - et sted, hvor man kan lade op og være sammen som familie. Men det er også et sted, hvor jeg kan hente inspiration, fx til nye kollektioner. Da lejligheden blev sat i stand, fjernede parret flere vægge, bl.a. for at få aftensolen ind i køkkenet og åbne det op. En del af fordelingsgangen blev lavet om til walk in-garderobe. Al stuk blev renset, og de gamle døre blev restaureret sammen med badeværelset. De gamle plankegulve er bevaret og behandlet med sæbe for at fremstå rå. - Det var vigtigt for os at bevare den gamle sjæl og så få det bedste ved lejligheden fremhævet. Vi har nu et stort åbent køkken-alrum, der er blevet som hjertet i vores hjem, og som vi elsker. Stuen bliver ligesom køkkenet brugt mest. Her har vi vinduer til tre verdenshjørner med at fantastisk lysindfald og med udsigt til rådhustårnet og byens tage.
Julen betyder meget for familien Vadum og er ensbetydende med hygge, masser af god mad og traditioner. Men Charlotte er ikke bange for at give den et tvist i form af fx asiatisk julemad. Bordopdækningen skifter hvert år - og farven rød eller nisser skal man kigge langt efter. - Jeg elsker sort og hvid og naturens egne farver. Sort forener alle farver. Hvid og grå, i alle deres afskygninger, giver ro. Det mest julede i hjemmet i år er gran- og pilegrene. Farverne er holdt i sort, grå, hvid og sølv med stager i marmor. - Jeg blander naturens egne nuancer og materialer; træ, marmor, beton som råt tilbehør til den stramme farvepalet. Jeg er ikke vild med, når tingene bliver for pæne. Juletræet bliver købt lokalt på Frederiksberg, og hele familien pynter det sammen, mens de nyder den hjemmelavede konfekt, som også er på listen over traditioner hvert år i julemåneden. - I år ønsker jeg mig et stort juletræstæppe til at lægge under træet, gerne i læder eller flet for at skabe en smuk ramme om træet og tilføre noget råt til alt det pyntede, fortæller Charlotte.

Bag spisebordet fra Hay står juletræet og lyser op i rummet med sin grønne kjole. Charlotte har blandet vintage Myre-stole af Arne Jacobsen med Eames-stole med Eiffel-stel. Lamperne over bordet er fra Muuto, og imellem dem hænger en papirjuleklokke, som er købt for mange år siden. Julepynten i vinduerne er vimpler, som Charlotte har lavet i metallisk papir.

© Birgitta Drejer/Sisters Agency
Den originale kamin med olivengrønne kakler er fredet og stammer fra ejendommens opførelse i 1890. Stager i støbejern fra Normann Copenhagen, hvor også julepynten i glimmer er fra. Charlottes egne vimpler i metalpapir hænger som en guirlande ned fra kaminen. Duftlys fra Diptyque.

© Birgitta Drejer/Sisters Agency
Charlotte omgivet af pigerne Carmen Viola til venstre og Carla Alpha til højre. I køkkenet opbevarer Charlotte pasta, sukker og krydderier i glas fra Casa Shop. Krus med bogstaver fra Playtype.

© Birgitta Drejer/Sisters Agency
I haven står stolene dækket i sne som smukke skulpturer.

© Birgitta Drejer/Sisters Agency
Hunden Joe - af racen schapendoes - ligger på et sengetæppe fra Hay.

© Birgitta Drejer/Sisters Agency
I hjørnestuen står der en antik daybed i palisander. Plaider og puder er fra Louise Roe. Foran sofaen fra Kalejdoroom står to gamle sengeborde fra 60’erne. De er malet og bliver brugt som sofaborde. Over sofaen hænger et spejl designet af Jacques Adnet og købt hos Gubi. AJ- standerlampen er fra Louis Poulsen.