Alletiders advent

Duften af nybagte småkager, den første pynt til juletræet og julepakkerne, der én for én bliver klar. Weekenderne i december er fulde af forventning og hygge.

En gave fra hjertet

© Andreas Mikkel Hansen

Hjemmelavet kræmmerhus med søde citronhjerter
Ca. 50 stk. afhængigt af formenes størrelse
hvedemel 250 g
smør 125 g
sukker 80 g
æg 1 stk.
citron reven skal fra 1 stk., økologisk
hjortetaksalt ½ tsk.

Bland mel, hjortetaksalt og citronskal i en skål. Smuldr smørret i, og saml dejen med sukkeret og det sammenpiskede æg. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst en time, men gerne natten over. Rul dejen ud på lidt mel, og udstans hjerterne med en kageform. Sæt hjerterne på bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 minutter, eller til de er let brune i kanten. Når de er afkølede, kan de pyntes med fx lyserød glasur af flormelis og rød frugtfarve fra Specialkøbmanden.

Forær hjerterne væk som en sød og personlig værtindegave i et fint kræmmerhus med silkepapir i og bånd omkring.

Duftende og smuk krydderiranke

© Andreas Mikkel Hansen

Krydderiranke til juletræet, over vindueskarmen eller på børneværelserne.

Duften af nybagte småkager

© Andreas Mikkel Hansen

Nybagte småkager, den første pynt til juletræet og julepakkerne, der én for én bliver klar. Weekenderne i december er fulde af forventning og hygge, især for familiens mindste, som nyder at være med i forberedelserne frem til juleaften.

Varm æblemost

© Andreas Mikkel Hansen

Varm mosten langsomt op i en gryde, hæld op i tykke glas, og kom en håndfuld rosiner og et par stjerneanis i hvert glas.

Kryddercookies

© Andreas Mikkel Hansen

Kryddercookies Kryddercookies i juleklæder.

Juleklip

© Andreas Mikkel Hansen

Server æbleskiver og varm æblemost til en hyggeligt juleklippedag.

Så er der serveret

© Andreas Mikkel Hansen

Julehygge med æbleskiver og varm æblemost.

Chokoladekage

© Andreas Mikkel Hansen

Bag selv den lækre chokoladekage med snelandskab.

Husets egen julethe

© Andreas Mikkel Hansen

Du kan nemt lave din egen julete med en blanding af en god sort eller grøn grundte tilsat forskellige krydderier. Prøv fx med en kanelstang, et par stjerneanis, frisk ingefær eller kardemomme, alt efter, hvad familien foretrækker.

Pyntede appelsiner

© Andreas Mikkel Hansen

Appelsiner pyntet med fine bånd og nellikker er dekorative på et fad og dufter af jul.

Chokoladeskeer

© Andreas Mikkel Hansen

Lav dine egne chokoladeskeer ved at dyppe en fin sølvske i smeltet chokolade, og læg den på bagepapir, til den er stivnet.

Brunkager

© Andreas Mikkel Hansen

Krydrede brunkager i fine motiver.

Brunkager

© Andreas Mikkel Hansen

Bag selv krydrede brunkager.

Hjemmelavet konfekt

© Andreas Mikkel Hansen

Konfekt med farverig sukkerpynt - kun fantasien sætter grænser.

Dekorative æsker

© Andreas Mikkel Hansen

Æsker med konfekt, man selv har lavet, kan blive til lækre gaver til familie og venner.

Varm solbærsaft

© Andreas Mikkel Hansen

Varm solbærsaft tager sig flot ud i sukkerkantede glas og er en sød og lunenede drik.

Julethe

© Andreas Mikkel Hansen

Skal det gå lidt hurtigt, kan du give den færdigkøbte julete en kanelstang i glasset - det både dufter og smager skønt.

Julebag

© Andreas Mikkel Hansen

Læg de hjemmebagte kager i faverige kræmmerhuse.

Relaterede Artikler