Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

11 idéer til dit nytårsbord

Sæt prikken over i'et på årets sidste aften med et smukt opdækket bord. Find inspiration her.

En simpel bordopdækning

En enkel bordopdækning behøver ikke være kedelig. Du kan peppe den op med gyldent bestik og lidt guldglitter på bordet.

Hold pynt og opdækning i en enkelt nuance. Vælg gerne servietter, lys og eventuelt glas i samme farve, på denne led får du et mere gennemgående tema.

Guld glimmer

Dekorer dit nytårsbord med rå service, og lad din nytårspynt bestå af små gyldne detaljer. Dekorer f.eks. dine glas med bladguld eller glimmer, som kan pynte og lyse selv det mest industrielle bord op.

Læs også: Her skal du spise nytårsaften

"DIY" pynt

DIY behøver ikke være svært eller tidskrævende. Inkluder gavebånd med glitter eller lignende rundt om servietten for at skabe et festligt og anderledes udtryk.

Kreativ nytårspynt

Her kan du genbruge din julepynt på en nem og pyntende facon. Hvis du er træt af julepynten, kan du med fordel udskifte julekuglerne med små discokugler under vinglasset.

Hvis du vil peppe bordet op yderligere, kan du vælge stearinlys med glimmer eller farve.

Bladguld

Dekorer det mest fortryllende nytårsbord med grove grene og elementer fra naturen, som snor sig langs bordets midte. Drys sporadisk med glitrende bladguld, og lad det gå igen, som et gennemgående tema på både bordkort, menukort og glas.

Guirlander

Dekorer dit nytårsbord med smukke servietter og en fin stjerne-guirlande, som matcher bordets tema. Brug den enten som en dekoration på bordet eller hæng den op i loftet, og lad den være den fineste udsmykning.

Læs også: 8 nytårs-essentials, der lader dig starte det nye år med manér

Inkluder naturen

Lige såvel som naturen er julens trend, så følger trenden også med til årets sidste aften. Fyld bordet med friske blomster, og lad det være temaet for årets nytårspynt. Vælg gerne forskellige blomster eller grene, og bland dem i små fine vaser, som du placerer rundt på bordet. Brug evt. resterne som pynt på en tallerken eller i en servietholder.

LÆS OGSÅ: De to største juletrends i 2020.

Klassiske kontraster

Sort/hvid er eksklusivt og klassisk. Et godt tema til nytårsaften. Gør nytårsbordet elegant med sorte julekugler og bred satinbånd.

Balloner og konfetti

Pynt dit nytårsbord med sølv og sorte balloner i forskellige størrelser og spred lidt tilfældig konfetti, som en løber langs bordets midte. Det skaber en utrolig festlig og levende stemning.

Stjerner og glimmer

Dæk dit nytårsbord i dybe farver, og spred små glitrende stjerner tilfældigt hen over bordet. Det skaber en minimalistisk og festlig stemning, og lader de små detaljer komme til sin rette.

Svævende nytårspynt

Glitter og glam er ikke forbeholdt spisebordet, men kan også hænge i luften. Her behøves der ikke bores huller, men tynd tråd og tape vil kunne klare jobbet.

Her er der brugt fjer, der har fået en omgang lim og glimmer, men du kan også bruge små sorte og sølv julekugler. Pynten skal bare være let og kunne bæres af tapen.

Du kan også gå på jagt i skoven eller gå ned din lokale blomsterforretning og købe en troldegren. Det bedste ved denne udsmykning er, at bordbomberne og konfettien kan give endnu mere pynt, fest og farver i rummet - når det hænger ned af pindene.

Håndplukket til dig