Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

13 idéer til dit nytårsbord

Sæt prikken over i'et på årets sidste aften med et smukt opdækket bord. Find inspiration her.

En simpel bordopdækning

En enkel bordopdækning behøver ikke være kedelig. Du kan peppe den op med gyldent bestik og lidt guldglitter på bordet.

Hold pynt og opdækning i en enkelt nuance. Vælg gerne servietter, lys og eventuelt glas i samme farve, på denne led får du et mere gennemgående tema.

Guld glimmer

Dekorer dit nytårsbord med rå detaljer og lad din nytårspynt bestå af små gyldne detaljer. Dekorer f.eks. dine glas med bladguld eller glimmer, som kan pynte og lyse selv det mest industrielle bord op.

Læs også: Her skal du spise nytårsaften

"DIY" pynt

DIY behøver ikke være svært eller tidskrævende. Inkluder gavebånd med glitter eller lignende rundt om servietten for at skabe et festligt og anderledes udtryk.

Kreativ nytårspynt

Her kan du genbruge din julepynt på en nem og pyntende facon. Hvis du er træt af julepynten, så kan du med fordel udskifte julekuglerne med små discokugler under vinglasset.

Hvis du vil peppe bordet op yderlig, kan du vælge stearinlys med glimmer eller farve.

Sort, sort og atter sort

Klassisk farve nytårsaften, sort. Sort oser af eksklusivitet og giver lysten til at poppe den ekstra dyre champagneflaske. Hvis der skal andre farver på bordet, så brug guld for at holde den eksklusive stil.

Bladguld

Dekorer det mest fortryllende nytårsbord med grove grene og elementer fra naturen som snor sig langs bordets midte. Drys sporadisk med glitrende bladguld, og lad det gå igen, som et gennemgående tema på både bordkort, menukort og glas.

Guirlander

Dekorer dit nytårsbord med smukke servietter og en fin stjerne guirlande, som matcher bordets tema. Brug den enten som en dekoration på bordet eller hæng den op i loftet og lad den være den fineste udsmykning.

Læs også: 8 nytårs-essentials, der lader dig starte det nye år med manér

Inkluder naturen

Fyld bordet med friske blomster og lad det være temaet for årets nytårspynt. Vælg gerne forskellige blomster eller grene, og bland dem i små fine vaser som du placerer rundt på bordet. Brug evt. resterne, som pynt på en tallerken eller i en servietholder.

Klassiske kontraster

Sort/hvid er eksklusivt og klassisk. Et godt tema til nytårsaften. Gør nytårsbordet elegant med sorte julekugler og bred satinbånd.

Nordisk nytårsaften

"Go big or go home"-mentaliteten skal findes frem, når det kommer til balloner nytårsaften. Balloner hører til festlige begivenheder, så du skal ikke gå ned på balloner årets sidste aften.

Brug hvide balloner og naturpynt hvis du ønsker et skandinavisk udtryk. Brug sorte balloner hvis du ønsker et mere eksklusivt look.

Balloner og konfetti

Pynt dit nytårsbord med sølv og sorte balloner i forskellige størrelser og spred lidt tilfældig konfetti, som en løber langs bordets midte. Det skaber en utrolig festlig og levende stemning.

Stjerner og glimmer

Dæk dit nytårsbord i dybe farver og spred små glitrende stjerne tilfældigt hen over bordet. Det skaber en minimalistisk og festlig stemning og lader de små detaljer komme til sin rette.

Svævende nytårspynt

Glitter og glam er ikke forbeholdt spisebordet, men kan også hænge i luften. Her behøves der ikke bores huller, men tynd tråd og tape vil kunne klare jobbet.

Her er der brugt fjer, der har fået en omgang lim og glimmer, men du kan også bruge små sorte og sølv julekugler. Pynten skal bare være let og kunne bæres af tapen.

Relaterede Artikler