6 velgørende julegaver

Er det noget bedre end at give en god julegave – som samtidig giver god karma?

Julen er hjerternes fest

I juletiden er vi ofte ekstra gavmilde. Særligt overfor vores nærmeste i form at skønne julegaver – men tankerne ledes i juletiden også over på dem, som ikke har det lige så godt som os selv. Vi vil gerne gøre andre glade og hjælpe vores medmennesker – hvorfor ikke kombinere de to?

Vi har fundet 6 lækre julegaveidéer, som alle har et velgørende formål.

© UNICEF / Malene Birger

Plaid fra Malene Birger

Malene Birger har designet denne plaid til fordel for UNICEF. De sort-hvide striber passer ind i de fleste nordiske hjem, og af 100% alpaca uld vil den helt sikkert holde modtageren varm. Overskuddet på 40% går til UNICEFs arbejde.

Plaid, 995,00 kr., UNICEF.

© Kofoeds Skole

Kofoeds Skole

Kofoeds Skole åbnede i juni fire socialøkonomiske butikker. I alle butikkerne sælger de genbrug doneret af private, og designer nye produkter af overskudsmateriale. Når man handler i en af Kofoeds Skoles butikker støtter man samtidig deres arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark.

Vi er ret vilde med denne hånddrejet skål af genanvendt egetræ.

Skål, 200,00 kr., Kofoeds Skole.

Skål for velgørenhed

Dette smukke og elegante glas er udviklet i et samarbejde mellem Røde Kors og Frederik Bagger. Glasset giver kant til en enkel borddækning, og kan også bruges til fyrfadslys. Overskuddet går til Røde Kors.

Glas, 2 stk., 399,95 kr., Frederik Bagger.

© NEYE

NEYE-Fonden

Siden 1977 har Neye givet deres overskud til kræftforskning i Danmark. Det vil sige, at lige meget hvad du køber i butikken, så går overskuddet til det gode formål. Så er der bare at shoppe-julegave-amok.

Du kan læse mere her.

© BO BEDRE

Sankta Lucia

I juletiden er vi mange, som ville blive rigtig glade for noget fint pynt. I den forbindelse vil vi gerne anbefale disse fine Lucia-engle. I rødt filt bringer de flot julen indenfor. Englene er lavet i et samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og tekstildesigner Astrid Skibsted. Når du støtter Dansk Blindesamfund med 300 kr., får du både god karma og 6 Lucia-engle.

Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Godt design er mere, end hvad øjet ser.

© Nordahl Andersen

Tænd et lys i mørket

Et samarbejde mellem SOS Børnebyerne og Nordahl Andersen har bragt noget smukt med sig. Denne jul har SOS Børnebyerne brug for 500 nye faddere, derfor donerer Nordahl Andersen en smuk lysholder til juletræet fra H. C. Andersen Home til de første 500, der tilmelder sig som fadder op mod jul 2018.

Du kan læse mere om det smukke tiltag her.

Relaterede Artikler