23 Designprodukter

Finérens flugt, Bob og barndom og ingeniørlys ...

Escape

Den irske designer Ray Power står bag denne poetiske pendel fra spanske LZF. Lampen kaldes Escape og er fremstillet i tynd træfinér. Den fås i 11 farver. Diam 40 cm, 4368 kr., DesignStation.

Fly

Tidligere i år lancerede danske &tradition lounge-møbel-serien Fly skabt af designduoen Space Copenhagen. Nu har Space Copenhagen alias Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou udvidet Fly-serien med to loungeborde. Bordene har stel af eg og plade i marmor. Fås i forskellige udgaver og størrelser fra b 80 x d 80 x h 26 cm, 10.995 kr., &tradition.

Pila

De franske designbrødre Ronan og Erwan Bouroullec har med deres nye kreation Pila skabt en uhyre enkel stol, hvor udtrykket og brugen af materialer er skåret ind til et minimum. Under stolen findes en stabliserende aluminiumsramme, der understøtter ryggens aske-krydsfiner, der fortsættes ned i de runde stoleben. 3544 kr., Roomstore.

Finn Juhl i FN

Det danske mesterværk i New York I april 2013 genåbnede Formynderskabsrådssalen i FN-bygningen i New York. Den kaldes også Finn Juhl-salen, og bogen fortæller om tilblivelsen af et stykke dansk kulturarv. Om Finn Juhls arbejde med at indrette rummet, der åbnede sammen med bygningen i 1952, om den nye restaurering og om designduoen Salto & Sigsgaards design af møbler til salen. Bogen er skrevet af Karsten R.S. Ifversen i samarbejde med Birgit Lyngbye Pedersen.

Reconstructions of the 1930s Limited Rug Edition

Det er geometriske mønstre, trendy farveskala og retro, der danner fundamentet for den nye serie tæpper fra Ege. Reconstructions of the 1930s Limited Rug Edition er navnet på serien, der, som navnet antyder, er fremstillet i begrænset antal i anledning af Eges 75-års jubilæum. Fås i otte forskellige mønstre fra 130 x 150 cm til 1599 kr. og op til til 240 x 400 cm, til 7925 kr., Ege.

Sidd, Nest Club og Sweep

Cane-line er en af landets største producenter af møbler til terrassen og haven, men som et supplement til de eksklusive udekollektioner har de nu også skabt et udvalg af designmøbler til indebrug. Det er den erfarne designduo Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen, der i skabelsen af de to nye stole og en opbevaringskurv har brugt det stærke naturmateriale rattan. Den nye serie består af spisebordsstolen Sidd, loungestolen Nest Club og Sweep-kurvene. Sidd med armlæn 1599 kr., Nest Club, 5499 kr., Sweep-kurve fra 499 kr., Caneline.

Bob

Spanske Jordi Pla lader sig for det meste inspirere af den natur, der omgiver os. Med det nye Bob-bord vil han gerne lede dine tanker hen på baobabtræet, der er kendt for sin buttede stamme. Men er man gammel bobspiller, leder de drejede ben også tankerne hen på en omvendt bob-kø. Bordet er fremstillet i lakeret ask. H 75 x l 175 cm x b 90 cm, 9800 kr, Normann Copenhagen.

Intricate

Alexandra Raben blev færdig med sin uddannelse som møbeldesigner i 2012, og på efterårets Design Trade i Bella Center viste hun disse smukke lamper frem. De hedder Intricate og er fremstillet i håndspundet uld og smedjejern som et opgør med monotoni og masseproduktion, og som Alexandra Raben fortæller, er de et symbol på trangen til at skabe plads til unikke objekter, der kræver tålmodighed og håndværk. Fra diam. 20 cm, 3125 kr., Alexandra Raben.

YarnBomb

er en ny og anderledes gulvlampe skabt af designeren Tine Mouritsen. Formgivningen tager udgangspunkt i garnnøglet samt den velkendte trådteknik, hvor en tråd spændes ud over en ballon og afstives, hvorefter ballonen tages ud. Lampen er håndlavet i Thailand, men er skandinavisk i sit udtryk med drejet egetræ, mange detaljer og et alligevel enkelt formsprog. YarnBomb fås også som bordmodel. Diam. 52 cm, 2499 kr., Vasanthi.

Made to Measure

har en unik tilgang til akryldesign. Alle deres produkter findes i udvalgte standardmål, men hvis du ønsker en anden farve eller størrelse, så bestiller du den bare. Alle produkterne er håndlavet og produceret i Danmark. Så bare forestil dig den perfekte opbevaringkasse, den kan blive til virkelighed! Measure2Measure.

wam 2610c

Lille brændeovn med brede sideglas. De stilrene linjer går fint i spend med enhver indretning - fra det moderne til det klassiske. Designet af Henrik Sørig Thomsen og Tobias Jacobsen. 14.995 kr., Hwam.

Morsø 7470

I anledning af Morsøs 160-års jubilæum har de lanceret den nye 7400-serie, som ifølge dem selv er den mest miljøvenlige ovn på markedet. Den er designet af Monica Ritterband, som også stod bag den populære 7900-serie. Den væghængte model koster 14.995 kr., Morsø.

Aduro 14

Klassisk brændeovn med et moderne design. Støbejernet giver associationer til det solide og skaber et link til brændeovne tænkt i traditionel forstand. Der er integreret et rummeligt opbevaringsrum, som er ideelt til opbevaring af pejse-tilbehør. 6995 kr., Aduro.

Rais 900

Den nye brændeovnsindsats fra Rais er stilfuld og moderne i sit udtryk, hvor der er arbejdet specielt med udsynet - det brede flammebillede giver en widescreen oplevelse. Fra 18.600 kr., Rais.

GamFratesi

Dansk-italienske GamFratesi er blevet udpeget som æresgæst til Nordens største designbegivenhed, Stockholm Furniture Fair i 2014.

Nendo

var æresgæst i 2013 og havde blandt andet frem- bragt denne smukke installation.

Gavotte-stolen

er opkaldt efter den gamle franske, lystige og graciøse folkedans af samme navn. Dette dansende møbel i asketræ har et behageligt sæde og sjove detaljer med menneskelignende ben og fremstrakte arme. Det er François Azambourg, der har stået bag designet for franske Moustache. Endnu ikke prissat. Frama Cph.

Cartesia

Det er opkaldt efter René Descartes’ kartesianske koordinatsystem. Cartesia er et skuffesystem, der nu også fås som skrivebord. Det vandt en Wallpaper Award i år som bedste skuffemøbel, og dette håndlavede pragtobjekt er da også noget helt særligt. Skufferne er lavet, så de kan svinges ud og derved åbnes i to retninger uafhængigt af hinanden. Kan købes på bestilling via hjemmesiden, hvorefter det fremstilles i tamoor-valnød i Japan. Det er designet af Nosigner og koster fra 33.500 kr. plus fragt, Colors.

Construction Lamp

er inspireret af stålstilladser, boreplatforme og metalkonstruktioner. Den er designet af Joost van Bleiswijk, som har brugt aluminium, træ og messingbolte til at frembringe kreationen. Fås i tre højder: 185 cm, 139 cm og 87 cm. Fra 13.499 kr., Møller & Rothe.

Yes

Henrik Pedersen og Mette Rosendal, der har designfirmaet 365° NORTH, står bag den nye lampeserie Yes, hvor underspillet humor i form af det nikkende lampehoved og de rene og enkle linjer i designet har resulteret i en lampe, der både skaber opmærksomhed, men også kan fungere som bindemiddel mellem rummets øvrige møbler. Fås både som pendel, bord-, væg- og gulvlampe. Fra 599 kr. til 1499 kr., Idemøbler.

Nanna Ditzel

døde i 2005, men fire år før tegnede hun møbelkollektionen Mondial for Getama. Med kollektionen ønskede Nanna Ditzel at skabe noget, der var så behageligt at sidde i, at man fik lyst til at diskutere verdenssituationen. I oktober ville Nanna Ditzel have været fyldt 90 år, og i den anledning har Getama relanceret Mondial i en farveskala, som Nanna Ditzel selv ville have valgt den. Lænestol fra 15.000 kr., 2-personers sofa fra 20.500 kr., 3-personers sofa fra 24.400 kr., Getama.

Interwoven

Man tager nogle af verdens førende designere, et hæderkronet bogforlag, som er kendt for kvalitetsbøger plus en art director i en klasse for sig, og nå, ja får verdenskunstneren Olafur Eliasson til at berette om særlige grå får på Island, som vil passe ind i landskabet omkring ens virksomhed. Og voila, så trykker man det hele på lækkert papir fra Firenze, og har dermed bogligt beviset på, at danske Kvadrat er i en helt særlig designliga. International topklasse.

Bogen Interwoven fortæller historien om det Ebeltoft-baserede tekstilfirma. Fra udviklingen af Nanna Ditzels Hallingdal-stof i 1960erne til i dag, hvor det stadig hører til firmaets primære tekstiler, men nu også side om side med design af Tord Bontje, Bouroullec-brødrene og Patricia Urquiola. Det er dog nok firmaets målrettede samarbejder med blandt andet den tyske kunstner Thomas Demand og Olafur Eliasson, der for alvor har givet kant til virksomhedens profil. Til bogen har den kendte art director Peter Saville udviklet et særligt tekstil inspireret af flokke af grå får fra det North Wales, han selv kommer fra, men med små tilfældige splasher af farver. Stoffet bliver brugt som omslag, sådan at ikke to bøger er ens.

Eik

bordet i eg, designet af Jesper Su Rosenmeier, er netop sat i produktion hos Bolia. H 40 x l 100 x b 100 cm, 4499 kr.