14 designprodukter

50 år med swung, inspireret af en spand og silkeblødt affaldstræ ...

Indskudsborde
© bobedre.dk

Indskudsborde i rødlakerede nuancer. Kommer i tre størrelser: h 49,5/43,5/37,5 x diam. 50/45/40 cm, 2595 kr. for et sæt med tre borde. BoConcept.

50 år med swung - skalstol
© bobedre.dk

Hans J. Wegner er om nogen stolens mester, så det kom nok ikke som en stor overraskelse, da han i starten af 1960’erne satte sig det mål at skabe den ultimative skalstol. Det tog ham flere års arbejde, før den berømte skalstol så dagens lys den 20. september 1963, men faktisk skulle der gå 35 år, før stolen opnåede den popularitet og anerkendelse, som kendetegner den i dag. Det understreger blot, hvor visionær og fremsynet en formgiver Wegner var.

I år fejrer Carl Hansen & Søn Skalstolens 50-års jubilæum ved at lancere den i en eksklusiv jubilæumsudgave i oliebehandlet teak og stel i oliebehandlet eg. Stolen er produceret i formspændt finér og er polstret med nigerskind. Den bliver produceret i bare 150 nummererede eksemplarer på verdensplan. Den kan købes i udvalgte butikker verden over fra 20. september for 30.000 kr., Carl Hansen & Søn.

New Order
© bobedre.dk

New Order er navnet på et nyt opbevaringssystem designet af den tyske designer Stefan Diez. Selve rammen er fremstillet i aluminium. Der er en rummelig bakke øverst til opbevaring samt hylder og rum med glidende trælåger. Endnu ikke prissat. Hay.

Alveo
© bobedre.dk

Alveo er en nyhed designet af Rikke Frost. Væglampen har en fleksibel arm i egetræ, der kan strækkes mere end en meter ud fra væggen. Diam. 23,2 cm, 2399 kr., Bolia.

Baby High Chair
© bobedre.dk

Baby High Chair er designet af Hans Sandgren Jakobsen. Den er netop blevet tildelt en Red Dot Award, og det enkle og skandinaviske design bygger på fleksibilitet. Stolen kan højdejusteres og tilpasses barnets behov ved hjælp af bakker, stropper og fodstøtte. Fra 1395 kr., Flexa.

Ispireret af en spand
© bobedre.dk

Bordet er det første møbel fra Designletters & Friends, og planen er, at det skal i handlen i løbet af september 2013, men før det når så langt skal det et smut forbi Tokyo i Japan. Bordet er designet af Christian Flidt og fås i grå med turkis hank og sort knop eller i grå med grå hank og hvid knop. 1599 kr., Designletters & Friends.

Rings
© bobedre.dk

Designeren Theresa Bligaard har en forkærlighed for vintage-
lamper, og hendes nye lampeserie er da også inspireret af Anders Pehrsons Bumling-lampe, som er en af hendes yndlingslamper. Rings fås i to størrelser og i flere farvekombinationer. Den viste måler diam. 20 cm, 899 kr., Frandsen Lighting.

The Beetle Chair
© bobedre.dk

The Beetle Chair blev oprindelig skabt af den dansk-italienske designduo GamFratesi til MindCraft-udstillingen i Milano i 2012. I år har Gubi så taget den ind i sin kollektion og sat den i produktion. Stolen er ikke overraskende inspireret af en billes anatomi med insektlignende ben, et hårdt ydre og et blødt indre. Fra 4995 kr., Gubi.

Cactus
© bobedre.dk

Den nye Cactus-stumtjener i polyetylen kan friske en kedelig entré op. Den fås i blå,
gul og hvid. H 179 x diam. 39 cm, 1199 kr., Ilva.

Silkeblødt affaldstræ
© bobedre.dk

Silkeblødt affaldstræ er, hvad designeren David Ritter går og tryller frem på sit værksted på Nørrebro i København. Møblerne bliver fremstillet af OSB, spånplader fremstillet af affaldstræ i en bæredygtig og giftfri proces, og efterpoleringen får dem til at føles silkebløde. De fås i en lang række udgaver, fx et natbord på h 36 x b 20 cm, 2460 kr., Designritter.

Ny spejlserie
© bobedre.dk

Ny spejlserie designet af Morten Bo Jensen. Spejlene er fremstillet i hvid pulverlakeret aluminium, som omkranser et 8 mm vådrumssikret glas. Fås i flere størrelser. Det viste b 50 x h 126,6 cm, 5500 kr., Vipp.

Smukt håndværk
© bobedre.dk

Møbelsnedkerne Per Andersen og Leif Jensen fra Risskov Møbelsnedkeri har fortolket det klassiske, danske skrivebord. Resultatet er denne lækre sag i eg, hvor der er plads til at gemme ledninger og pakke den bærbare væk, når den ikke er i brug. L 130 x d 70 cm, fra 17.490 kr., Risskov Møbelsnedkeri.

Bark Chair
© bobedre.dk

Bark Chair er skabt af den spanske designkvartet Creative Affairs. Stolen er karakteriseret ved sine runde, bløde former og interessante vinkler. Den kan stables og koster 2400 kr., Normann Copenhagen.

Forms in Nature
© bobedre.dk

Da BO BEDRE for et års tid siden bragte en reportage fra kunstnerparret Thyra Hilden og Pio Diaz’ hjem, viste vi deres smukke kunstlampe Forms in Nature.
Den kaster skygger i rummet, så man får fornemmelsen af at være i en skov. Kunstværket kunne dengang erhverves for ca. 65.000 kr., men reportagen i BO BEDRE skabte en lavine af mere end 4000 forespørgsler fra hele verden fra folk, der gerne ville købe lampen. Derfor har Hilden og Diaz nu sat en lille produktion i gang, og har fået prisen ned på omkring 21.000 kr. Se mere på hildendiaz.dk.

© bobedre.dk