©

Styr vasketøjet med mobilen

Annonce: Få en vaskemaskine, som du over mobilen kan time til at være færdig i det øjeblik, du sætter nøglen i døren.

De fleste danskere har i dag en smartphone, og de dage er for længst forbi, hvor telefoner var noget, vi kun talte i. Via mobilen kan vi få hjælp til stort set alt, der gør hverdagen lidt nemmere og sjovere. Vi kan tjekke, hvor hurtigt vi løber, hvor mange slag, vores hjerte slår, hvor mange kalorier, vi indtager, hvilke madretter, der er hurtigst og sundest at lave, hvornår det næste tog går, hvor skybruddet slår ned. Og nu også, hvornår vaskemaskinen skal være færdig, selv om vi ikke er hjemme.

Læs også: Køkkenets forkæmper mod madspild

Det er Samsung, der står bag vaskemaskinen, som nu også gør tøjvasken til en mindre sur pligt i hverdagen. Eco Bubble WW9000 har nemlig en Smart Control funktion, der via en app på smartphonen gør det muligt at fjernstyre og overvåge den.*

Det betyder, at man bl.a. kan følge med i, hvornår vasken er færdig - og hvis tidspunktet ikke passer med, at man kan nå hjem og få hængt tøjet op en fart, kan man via mobilen sætte vaskemaskinen på pause. Så længe vasketøjet ligger i vandet og er i en vaskeproces, kommer det ikke til at lugte surt, og man undgår på den måde at spilde både tid og energi på at vaske tøjet en ekstra gang for at få vellugten tilbage.

Ordner også selv vaskemidlet Både i design og funktionalitet er vaskemaskinen skabt til den moderne forbruger, der ønsker smarte løsninger. Den har en teknik, Eco Bubble, der gør tøjet renere ved lavere temperaturer samt et såkaldt Super Speed Wash program, der afkorter vasketiden fra f.eks. 90 til 60 minutter.

Vaskemaskinen er helt i tråd med tiden også blottet for uklædelige knapper, men har i stedet et moderne 5 tommer display, og dens dør er placeret lidt højere end ved de fleste andre vaskemaskiner for at gøre det let at fylde og tømme maskinen. Desuden har den en såkaldt Auto Dispense, der rummer flydende vaskemiddel til cirka en måneds vaske. Den ordner altså selv alt det der med at påfylde vaskemiddel og doserer automatisk alt efter, hvilket program, man er valgt.

Det eneste, man skal gøre, er, at lægge tøjet ind, trykke på knappen - og bruge tiden på alt andet. F.eks. på at tjekke på mobilen, om der går en god film i biografen -eller lave lektier med ungerne uden at blive forstyrret af en larmende rumlen. Vaskemaskinen er nemlig også designet at gøre sin pligt så stille, at den kan stå i køkkenet.

*Kræver download af en app og internettilslutning. Appen findes til nyere telefonmodeller med Android og iOS. For at bruge WiFi-styring skal der oprettes en Samsung-konto. Efterlad ikke vaskemaskinen uden opsyn igennem længere tid.