Plads og nærhed i én stue

Fjernsyn, fjernsyn, fjernsyn … Fladskærmen havde taget magten i denne stue, der ikke blev brugt til andet end at se tv. Ærgerligt, men ikke uforståeligt, da alle sidde-pladserne var placeret lige foran.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor skrev du til BO BEDRE?
–Jeg havde brug for hjælp til at få vores to gamle, men meget behagelige lænestole til at passe sammen og blive til en helhed med sofaen og resten af stuen.

Der manglede hygge, og jeg var lidt træt af alt det røde – men jeg vidste ikke, hvor jeg skulle starte og slutte.

Hvad har overrasket?
–Jamen, at vi på sin vis har fået lavet to forvandlinger herhjemme.

Dels den funktionelle, hvor rummet er blevet inddelt i en fjernsynslounge og en hygge- og læse-lounge ved pejsen. Dels at vi uden problemer er gået fra en stue med glade og stærke farver til de her mere rolige og jordnære nuancer.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læser Maria Kangebo.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var der noget mere knald på farverne – især den røde. Den var Maria Kangebo også selv ret træt af, men kunne ikke rigtig komme videre – og så savnede hun både hygge og sammenhæng mellem områderne i sin lange stue.

© Andreas Mikkel Hansen

Maria Kangebo savnede sammenhæng i sin aflange stue. Familien endte altid nede foran fjernsynet, og stuens ellers lune afdeling med brændeovnen var blevet en død zone uden kontakt til resten af rummet. Det har i den grad ændret sig nu, hvor sofaen har fået en ny plads ved varmen. Familiens tv-zone har til gengæld fået nye indspark – nemlig en hyggelig topersoners lænestol og sofaborde i træ. De nye møblers lette udtryk og runde former er et godt afbræk i det aflange rum. Og så falder de fint i tråd med stuens nye, nordiske farvetema i støvede grønne, brune og naturfarvede nuancer, der går igen i både tapet, vægmaling, tæppe og tekstiler.

© Andreas Mikkel Hansen

Vægdekorationer kan være mange ting og i denne stue fungerer de tre baner tapet bag sofaen nærmest som et maleri. Et alternativ i samme naturtema kunne være den fine wallsticker med træmotiv, Timber, der nemt kan fjernes igen, når du har lyst til at se på noget nyt. Måler 220 x 80 cm, 600 kr., Ferm Living.

© Andreas Mikkel Hansen

Flere siddepladser flere funktioner, flere muligheder. Den lange stue lagde op til en inddeling, og der er nu skabt hele tre hyggelige områder i rummet. Foran tv'et er kommet et par nye, lettere møbler til – også en ny, hvid tv-bænk som afløser for den dominerende røde.

© Andreas Mikkel Hansen

Her er nu skabt en hyggelig læsekrog med godt lys og bøgerne inden for rækkevidde. For at gøre stemningen mere intim, er væggen under vinduerne også malet støvgrøn, ligesom groftvævede, bløde, nye tæpper samler og hygger i de forskellige opholdszoner.

© Andreas Mikkel Hansen

Den nordiske stil som er kommet frem her, er summen af de farver, materialer og ting, som har fået plads. Vælger man i det hele taget nyt, skandinavisk design og nips, kan man næsten ikke undgå at ramme den nerve, der gennem-syrer den nye, nordiske stil netop nu. Fx de høje Omaggio-lysestager. Fås i 3 størrelser til 149 kr., 199 kr. og 249 kr., Kähler.

© Andreas Mikkel Hansen

I hjørnet bag brændeovnen er der blevet plads til en puf lavet på mål, og med den lille lampe henover er det nu også en lun plads til spil og læsning.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er sket et dramatisk skift i både stil og farver i stuen. Men udgangspunktet for det nye, nordiske tema i en roligere farveskala lå faktisk lige for – nemlig i den smukke, antikke pude med tulipanmotiv, som er et arvestykke fra Marias svenske familie. Den har et originalt, skandinavisk udtryk, og dens støvede farver i brunt og grønt er brugt som afsæt for de nye møbler og nips, der har naturen som gennemgående tema.

© Andreas Mikkel Hansen

Kombineret med noget nyt nordisk design giver det en fin kombination af klassisk og moderne. Farvetonerne fanger hinanden i både de havblå puder og i detaljer i billeder og vægdekorationer, ligesom den nye gulvlampe ikke skygger for, men går i smukt samspil med tapetet.

© Andreas Mikkel Hansen

Bogkasserne har fået en renæssance de senere år og er gode både til udstilling af nips, billeder og bøger. De er også blevet redesignet i nye udtryk – som fx Vario-reolsystemet her, der fås i et utal af kombinationer og farver.Lavet i bæredygtigt bambus og måler l 230 cm, pris fra 7199 kr., WE:DO:WOOD.

Relaterede Artikler