Personlig stue på budget

Energien, ideerne og store dele af budgettet var sluppet op, da månedens læserpar efter renovering og flytning endelig nåede frem til at skulle indrette den højtloftede stue på Østerbro.

© Andreas Mikkel Hansen

OM MIT NYE RUM - Månedens læserpar Heidi & Jakob Fuglsang

Hvorfor henvendte I jer til mit nye rum?
–Vi havde brug for hjælp, da vi lige var flyttet i ny og større lejlighed. De flere m² viste sig at være noget af en udfordring for os, og vi kunne ikke få stuen til at hænge sammen. Vi kom hele tiden til at stille møbler langs væggene – hvilket gjorde, at vi fik et usammenhængende rum med et stort ”dansegulv” på midten.

Hvad er I blevet mest glade for?
–Vi er meget tilfredse. Stuen er virkelig hyggelig og varm med et super personligt udtryk. Pernille (Bustrup, red.) har med tekstiler og materialer skabt en helt speciel stemning, der indbyder til samvær og hygge – mere kunne vi ikke ønske os.

© Andreas Mikkel Hansen

Før… var stuen fyldt med restmøbler fra den forrige lejlighed. Her var ingen sammenhæng, kun kedelige farver, og her manglede både møbler og hygge.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læserpar Heidi & Jakob Fuglsang.

© Andreas Mikkel Hansen

Familien ønskede sig nye bløde og praktiske slængemøbler og at bevare deres kunst på væggene. Rummets størrelse og høje loft kunne sagtens bære, at det nye møblement har luft omkring sig og indtager gulvet frem for at krybe op af væggene. Tæpper og tilbehør er til gengæld valgt med kulør og et lettere udtryk for at danne ligevægt og samle stuen.

© Andreas Mikkel Hansen

En læselampe har de fleste brug for, og den må gerne være fleksibel. Den 3-armede gulvlampe, Lambert, kan give lys til flere læsere på én gang, udført i jern og aluminium med matsort finish, 13.490 kr., Mekavi.

© Andreas Mikkel Hansen

Gulvtæpperne er i denne stue blevet afgørende for farvetemaet og binder sofagruppen sammen. Etniske tæpper fås i en bred farvepalet, som fx det nepalesiske tæppe i uld og silke, Spectrum, der fås i flere størrelser, priser oplyses ved henvendelse, Rug Company.

© Andreas Mikkel Hansen

Lad reolen spille hovedrollen og vælg et markant møbel i form eller farve til stuen. Her er det Montana-moduler, sat sammen til et højt opbevaringstårn i farverne Royale, Kyoto Blue og Frost, d 30 cm, som vist 15.915 kr., Montana.

© Andreas Mikkel Hansen

Puder og tekstiler er og bliver den nemmeste og billigste måde, du kan tilføre farver til din stue – og selv de kedeligste grå sofaer liver op med en kulørt pude. Har du fx et mønstret gulvtæppe, er det en god idé at holde puderne enkle. Her er det tofarvede puder til 699 kr. pr. stk., Ferm Living.

© Andreas Mikkel Hansen

Kulørte tæpper Gulvtæpper, marokkanske kludetæpper, Vintage Boucherouites, 1499 kr. pr. stk., Hipvilla.com. Sofabord, Ray Coffee Table, i rustfrit stål og hvid laminat, 5999 kr., Hay. Stager, 200 kr., 400 kr. og 750 kr., Couch. Vase, flettet træfiner, 1000 kr., Illums Bolighus.

© Andreas Mikkel Hansen

Farverige puder Puder, Christina Lundsteen, 900 kr. pr. stk. og Shades of India, 825 kr. pr. stk., Couch. Plaid, chunky strikket tæppe i lyseblåt fra By Nord, 1399 kr. pr. stk., modernmood.dk. Standerlampe, Santa & Cole, Tripode G5, sort metal & sort stofskærm, 5980 kr., Mekavi.

© Andreas Mikkel Hansen

Tv-bænk 1200 kr., Bolig & Brocante.

© Andreas Mikkel Hansen

Bænken under tv'et danner en hyggelig base for vaser, bøger og andet kulørt nips.

© Andreas Mikkel Hansen

Den bugtende bogreol der nu snor sig skulpturelt på væggen.

© Andreas Mikkel Hansen

Den levende og glimtende pendel af Verner Panton, giver kant til rummet og samtidig tjener en funktion.