Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Haven er hentet indenfor

BO BEDRE-læser Vibeke Dalsgaard kunne ikke finde sig til rette i sin lille havestue… Vi sendte vores ekspert ud og fik skabt hygge, varme og forbindelse til haven udenfor.

© Kim Ahm

Hvad ønskede du i dit nye rum?
–Havestuen er et svært rum. Før havde vi kontor herude, men så fik vi bærbare computere. Vi prøvede at indrette den lidt hyggeligt, men det ville ikke rigtigt falde på plads. Vi ville gerne have et sted, hvor vi kunne sætte os ud med gæsterne, et sted, hvor vi hyggede os med te og samtale – og ikke så fjernsyn.

Hvad havde du aldrig selv fundet på?
–Den grønne farve på endevæggen udfordrede mig i hvert fald, ligesom jeg nok også selv bare havde malet reolen hvid – som en ren refleks!

Så jeg er blevet udfordret på mit farvevalg, men har også været meget åben over for indretningsarkitektens forslag. Det nytter jo ikke noget, at man vil have hjælp til forandring, og så bare vil have det hele malet hvidt.

© Kim Ahm

Før led den lyse havestue af sin kolde, hvide indretning, der ikke kunne lokke familien herud, og derfor stod rummet ubrugt hen.

© Kim Ahm

Månedens læser Vibeke Dalsgaard

© Kim Ahm

Giv havestuen liv og varme Den lille, lyse havestue var endt som et koldt rum uden tilknytning til resten af huset og savnede hygge og varme.

© Kim Ahm

Tapetet i Vibeke Dalsgaards nye havestue er meget farvemættet og ornamenteret. Det giver en dramatisk bund i rummet, og dette alternative tapet har samme effekt, ligesom det har et organisk udtryk med fugle, træer og blomster. Samtidig er det sart og sirligt og matcher salonstilen i havestuen. The Cranes, håndtrykt tapet af Florence Broadhurst, 2200 kr. pr. rulle, Tapet-Café.

© Kim Ahm

Gulvlampen Caravaggio af Cecilie Manz er et godt bud på en ny klassiker, ganske som Arne Jacobsens gulvlampe, der er flyttet ind i havestuen. Caravaggio er større, men har man pladsen, kan den danne en smuk og moderne kontrast til den mere feminine, dekorerede og antikke havestue-stil. Fås også i hvid. Højde 151,5 cm, diam. 40 cm, 5195 kr., Lightyears.

© Kim Ahm

Ægte tæpper giver salonstemning, henter farver og dekorationer ind på gulvet og luner i kolde rum. I denne havestue er der valgt et mørkt, næsten sort tæppe. Et andet godt bud kunne være dette, som matcher i farvetemaet, har historisk præg og et fint blomstermotiv. Akdamar Red, håndknyttet i tibetansk uld og mohair, 4995 kr. pr. m², The Rug Company.

© Kim Ahm

Miks gammelt og nyt Kombinationen af det sirlige tapet med rosenmotiv og Arne Jacobsens moderne gulvlampe giver en god kontrast i havestuen og gør, at det hele ikke bliver for feminint og blomstret.

© Kim Ahm

Den engelske tesalon-stemning får yderligere styrke af fine og feminine tekstiler, guldkvaster, en antik lysekrone og et smukt etnisk litografi.

© Kim Ahm

Farver der luner Havestuens nye farvetema, som går igen i småmøbler, tekstiler og nips, tager udgangspunkt i det nye tapet. De grønne, rosa og gyldne nuancer går igen i puder, vaser og andet nips, ligesom endevæggen mod havedøren er blevet malet støvgrøn.

© Kim Ahm

Havestuens nye farvetema som går igen i småmøbler, tekstiler og nips, tager udgangspunkt i det nye tapet. De grønne, rosa og gyldne nuancer går igen i puder, vaser og andet nips, ligesom endevæggen mod havedøren er blevet malet støvgrøn.

Relaterede Artikler