Fin farvesymfoni i 70'er-stuen

Et utal af skråvægge og en stor muret skorsten midt i rummet voldte problemer for månedens læserpar i Juelsminde. Samtidig frygtede de at ende med en lidt for ”pæn” stue ...

© The Blue Room

Hvorfor henvendte I jer til BO BEDRE?
– Vi havde flere gange haft planer om at gøre noget ved stuen, men syntes løsningen enten blev for pæn eller for dyr.

Stuen var vanskelig at møblere pga. skrå vægge, skorsten og trappe. Desuden var farverne nedtonede i forsøget på at hente naturen ind, men resultatet var en alt for farveløs stue, hvor det ene af sofaområderne stort set ikke blev brugt.

Vi havde brug for hjælp til en designløsning med kant, og hjælp til at mikse dyrt med billigt.

Hvad synes I om resultatet?
– Stuen har fået færre, men bedre fungerende enheder, og der er kommet rigtig fin sammenhæng på tværs med gennemgående farver og gentagelser af former. Desuden er der kommet meget bedre sammenhæng mellem inde og ude med farvevalg og print på tekstiler, som matcher naturen udenfor.

© The Blue Room

Månedens læserpar Lene og Mark Vagner

© The Blue Room

Før … klassiske sorte lædersofaer, en nyindkøbt sort lænestol og forskellige træsorter på både gulv, reol og småborde gav en rodet indretning. Skrivebordspladsen var hengemt og vendte ryggen til resten af rummet. Der manglede belysning, en bedre placering af tv´et og en opdatering af den fyldige bogreol.

© The Blue Room

Ny loungestue Maling fra Flügger. Gulvlampe, Tali fra Fambuena, brun, 5150 kr., Inlyz.dk. Gulvlampe, model Fork fra Diesel, 186 x 40 cm, 5480 kr., Interstudio. Puf, Antique Quilt Ottoman, 76 x 76 x 40 cm, 3499 kr., HAY. Vævet pude, 60 x 60 cm, 1250 kr., Chola. Printet pude, Metamorphosis, 46 x 46 cm, 699 kr., Base212.

© The Blue Room

Luksus bibliotek Kontorstol med armlæn, Gate Plus 5050, i cognacfarvet Tango-læder, 6260 kr., Danfurn. Arbejdsbord, Raft table NA2, 200 x 90 cm, 9995 kr., &Tradition. Kludetæppe, 1200 kr., Hay. Stribet urtepotte i keramik 375 kr., Mariko Wada. Penne- og brevbakke-sæt med 3 dele, 1299 kr., Louise Roe.

© The Blue Room

Væglamper model Fiora, 599 kr. pr. stk., Inlyz.dk.

© The Blue Room

Urtepotter Mandel, 19 kr. pr. stk., Ikea.

© The Blue Room

Skabslåger, Build 127 x 50 cm, 1760 kr. inkl. hængsler og div. byggematerialer, 1870 kr., Horsens Trælasthandel. Autolakering af låger, 3593,75 kr., Spedalsø Autolakering.

© The Blue Room

Vælg et smukt bord til din arbejdsplads hvis den skal kunne integreres med resten af stuen. Har du plads, er det en god idé at vælge et stort, som ikke så nemt ser rodet ud. Butterfly-bordet er egentlig et spisebord, men fungerer smukt som arbejdsbord, bordplade i hvid laminat, l 240 cm, 17.996 kr., Gramrode Møbelfabrik.

© The Blue Room

Puder og tekstiler vi har sagt det mange gange før, men det er bare en nem måde at få skabt sammenhæng i stuen mellem tæpper og småmøbler. Her en fin pude med sart-blåt harlequin-mønster, 33 x 50 cm, 349 kr., Base212.

© The Blue Room

70’er-stilen klæder stuen i huset her, der jo er født i det flippede årti. Men lad den ikke tage overhånd, og vælg enkle detaljer, der har en snert af retro over sig. Her trebenet lysestage i sort aluminium, h 31 cm, 199 kr., IdeMøbler.

© The Blue Room

Ekstra (og skjult) opbevaring er guld værd når man, som her i stuen, har luget ud i møblerne. Her er det sofabordet Bowl, hvor bordpladen i valnød gemmer på ekstra plads, designet af Rikke Frost, diam. 90 cm, 7999 kr., Bolia.