Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En stue med wow-effekt

“Drømmen, der gik i stå ..." Det var den poetiske overskrift, som fik BO BEDREs indretningsteam til at kigge nærmere på mailen fra denne måneds læserpar.

© Kim Ahm

Hvorfor skrev i til Bo bedre?
–Vi nåede kun lige at flytte ind i huset, før vi fik først ét barn og siden ét til – og så gik alt i stå indretningsmæssigt.

Vi havde fornemmelsen af, at den her stue kunne blive rigtig fed, men var helt låst fast efter at have boet her i fem år, og trængte til nogen, der kunne sparke os videre og i gang.

Hvad ønskede i Jer af jeres nye stue?
–Et rum, hvor der var plads til alle, børn som voksne, men uden at det kom til at ligne et legerum af den grund.

Gerne med plads til både at slappe af, arbejde og være sammen som familie. Og så ville vi gerne have noget wow-effekt! En stue, der ikke bare lignede en hvilken som helst anden stue.

© Kim Ahm

Månedens læsere Louise Refnov og Nikolaj Borup.

© Kim Ahm

Før - var der ikke meget blikfang over stuen, og alle møblerne stod og trykkede sig sammen i den ene ende. Alt imens familien ikke anede, hvad den skulle stille op med resten af rummet, og de mørke persienner stjal af lyset.

© Kim Ahm

Stuen - den helt store tur BO BEDREs indretningsekspert fik remset en ønskeliste op, som både omfattede en hyggekrog, en arbejdsplads og et legeområde til børnene. Og så den berømte “wow-effekt” – noget, der skilte sig ud. I første omgang trængte alle vægge og træværk til hvid maling, og gulvet til at blive slebet og ludbehandlet. Den ene langvæg har fået et markant tapet med et strejf af sølv og lime, som changerer i farverne, alt efter hvordan lyset falder.

© Kim Ahm

Hjemmearbejdspladsen er en indretnings-udfordring hos de fleste. For synet af et rodet bord med laptop, papirer etc. kan give både stress og dårlig samvittighed. Her hos familien er valgt et fritstående bord, der kræver ordenssans og jævnlig oprydning. En anden løsning kunne være det nye Vika Veine-arbejdsbord, der kan klappes i, når det ikke er i brug. Lågets inderside er foret med filt, som både absorberer lyde og fungerer som opslagstavle. 999 kr., Ikea.

© Kim Ahm

En funktionel lampe der passer i stilen er et must ved et arbejdsbord, som står synligt i stuen. Den enkle, grafiske model her står stabilt, kan vippes efter behov og er smuk i sig selv. Executive Desk Lamp, 1399 kr., Excel.

© Kim Ahm

Den industrielle stil er kendetegnet ved det lidt rå, fabriksagtige og effektive udtryk. Et banegårdsur rammer tonen godt, og er ud over at være praktisk også et flot grafisk element i rummet – især, hvis du vælger et stort ét af slagsen. Arne Jacobsens vægur fra 1956 er en klassiker, AJ City Hall Clock 290, diam. 29 cm, 2195 kr., Rosendahl.

© Kim Ahm

Industrielt og råt Det gælder om at udnytte og fremhæve de karaktertræk, som rummet selv byder på. I denne stue gælder det om at udnytte størrelsen og så at arbejde videre med det lidt rå, industrielle udtryk, som den blottede murstensvæg giver til rummet. I forhold til de før helt hvide vægge er der nu skabt dybde og dramatik imellem stuens længste væg, der har fået nyt tapet – og murstensvæggen, som med den mørke nuance også bliver fremhævet.

© Kim Ahm

Rummet kan bære det spændingsfyldte Rummet kan bære det spændingsfyldte forhold grundet sin størrelse og det gode lysindfald fra de store vinduespartier. Den industrielle stil er kørt videre i flere af de nye møbler som fx den nye pendel og den klassiske Tolix-stol i metal, der spiller godt sammen med sølvdetaljerne i tapetet. Arbejdsbordet er valgt i sort, som også giver et mere maskulint og råt udtryk – men husk ikke at lade industristilen tage overhånd. Vælg få ting, der kan spille op til det mere bløde og feminine tilbehør.

© Kim Ahm

Den røde tråd Det kan være svært at sætte en finger på, hvad det er, der binder en indretning sammen – men kigger man nærmere efter, så handler det ofte om “den røde tråd".

© Kim Ahm

En farve, et materiale – fx træ, sten eller metal – kort sagt et tema, der går igen som en velovervejet del af møblementet. Her er det især farverne sort, lime og rød, der fortsætter fra tapetet over i fx arbejdsbordets lampe, puderne i sofaen og nips på reolen.

© Kim Ahm

Kunsten er at vælge og sortere med omhu, og at få placeret og fordelt tingene, så stuen hænger sammen – uden at man føler, at “temaet" springer i øjnene. Her er de farvestærke indslag i de nye accessories også gode til at bryde med de to vægges mørke farveskala.

Relaterede Artikler