Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De fik stuen tilbage

Gæsterne blev stort set aldrig inviteret ind i stuen hjemme hos denne måneds læsere i Kokkedal. For her regerede børnene, hvis legetøj havde overtaget –...

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor henvendte du dig til Mit nye rum?
–Vi bruger meget tid i vores stue, ser fjernsyn og leger med børnene. Men med tiden havde legetøjet fået overtaget, og vi havde brug for at gøre stuen til et voksen-hygge-rum med plads til børnene – ikke omvendt!

_Hvad havde du aldrig selv fundet op?
–Tapetet er helt klart noget, jeg må eksperimentere mere med i andre rum. Men nu tør jeg meget mere, og så er alle trægulve på vores førstesal i øvrigt også blevet malet hvide nu.

Hvad er du mest tilfreds med?
–Det er en kæmpe forandring, og stuen er blevet hyggelig og moderne med et vovet farvevalg, som vi ikke selv havde fantasi til at skabe. Og fantastisk at et så lille rum nu byder på så mange fine detaljer, såsom tapetvæg, billedvæg, to læsehjørner og samtidig stadig har gode legemuligheder._

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læser Line Bæk Kakkar.

© Andreas Mikkel Hansen

Før var stilen i stuen meget anonym … og præget af de lidt tilfældige, lyse møbler og blege farver. Og børnenes legetøj havde overtaget pladsen.

© Andreas Mikkel Hansen

En stor lampe er en effektfuld stilskaber i rummet, og det kan godt svare sig at investere lidt i et smukt, langtidsholdbart design. Denne transparente pendel ville også være et godt bud i denne type indretning, da den bryder med fx sofabordets firkantede form, og man kan se tapetvæggen igennem. Random Light, sort, diam. 50 cm, 3638 kr., Spotlight2.

© Andreas Mikkel Hansen

En hyggelig lænestol til højtlæsning med børnene eller en rolig stund alene med en god bog – enhver stue bør have én. Den velkendte flagermusstol ville også klæde familiens nye læsehjørne – og i korthåret, islandsk lammeskind er den bare helt uimodståelig. Stol, 3995 kr., puf, 1125 kr., CasaShop.

© Andreas Mikkel Hansen

Kurve og kasser til legetøj, magasiner og ekstra tæpper er gode at have og kan nemt flyttes rundt efter behov og sættes af vejen. Denne fine, flettede kurv i rattan falder fint i tråd med stuens farver og naturlige materialer i træ og skind. Fås i sæt med to stk. på h 34 cm og h 37 cm, 1250 kr., Tine K.

© Andreas Mikkel Hansen

En stue til det hele Line Bæk Kakkar bor med sin mand og to små drenge i et renoveret bondehus fra 1777 med alt, hvad det indebærer af lave lofter, synlige bjælker og småsprossede vinduer. Men stuen var husets mest oversete rum, savnede hygge og var indrettet med få møbler – men masser af legetøj på gulvet. Familien var godt træt af det gulnede, lakerede trægulv og havde mod på at male gulvet hvidt. Det lysnede og har gjort, at det kvadratiske rum syner dobbelt så stort, ligesom det nu danner en rolig base for den nye kulørte tapetvæg.

© Andreas Mikkel Hansen

Hyggen som nøgleord Trods bondehusets charmerende træk, savnede familiens stue helt grundlæggende noget hygge. Og i dette tilfælde var løsningen enkel nok – der skulle simpelthen flere ting ind i rummet. . Tapetets lodrette linjer trækker til gengæld loftshøjden optisk opad, og farverne giver både liv og varme. Og så er meget vundet med de mange nye tekstiler. Et stort gulvtæppe under sofaarrangementet både luner og hygger, og mange puder, plaider og skind med bløde overflader gør sofaen ekstra indbydende.

© Andreas Mikkel Hansen

Stuens nye og meget større sofabord giver plads til både fine stager i træ og magasiner nedenunder – og volumen er i det hele taget et nøgleord. Den nye loftspendel er nemlig også stor, og i det relativt lavloftede rum er den med til at samle og markere indretningen.

© Andreas Mikkel Hansen

Lænestolen stod ubrugt i et af husets andre rum, og den har fået nyt liv og funktion her i stuens nye, lyse læsekrog – shinet op med rensdyrskind.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvem bor her? En vigtig huskeregel er, at et hjem skal have personlighed og afspejle lidt af alle, som bor her. Den kommer fx frem i velvalgt nips – her i et naturligt tema med ben, træ og skind.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvor stuen før bar mest præg af husets to yngste medlemmer, så indtager børnene nu en mindre dominerende og mere dekorativ plads. Legetøjet kan hurtigt gemmes af vejen i den hvide kiste, som med Kaj Bojesens smukke abe også er en fin del af indretningen.

© Andreas Mikkel Hansen

På den nye billedvæg er de bedste fotos af familien, mindeværdige begivenheder og rejser valgt ud, fremkaldt i sort-hvid og sat i enkle sorte og hvide rammer. De er en flot dekoration i sig selv, og alle gæster nyder også det personlige blikfang.

Håndplukket til dig