3 kanter i stuen

Sofa, bord og stol er et klassisk trekløver, der danner rammen om hjemmets hyggestunder.

Stringent
© bobedre.dk

Sofa: Nap-sofa designet af Rikke Frost. Med justérbare sider, fås med tre forskellige trærammer og læderrem. En moderne udgave af den berømte Spokeback-sofa, som Børge Mogensen designede i 1945. 3-personers fra 8800 kr., Bolia. Stol: Sedan designet af Lyndon Neri og Rossana Hu for tyske Classicon. Stolen fås med stel i forskellige træsorter og i lakeret metal, hvilket viser, hvor meget et skift af materialer kan ændre det visuelle udtryk. Fås med betræk i tekstil eller læder. Den viste model med metalstel koster fra 8820 kr., 3 Falke Møbler. Bord: Teso er fremstillet af en formpresset stålskal, der derefter er præget, så det smukke mønster træder frem og giver bordet et skulpturelt præg. Det er designet af britiske Foster + Partners for italienske Molteni & C. Fås med transparent glasplade. 21.300 kr., 3 Falke Møbler.

Den feminine

Sofa: Yuuto er designet af EOOS for tyske Walter Knoll. Det er den ultimative modulsofa med et hav af muligheder for hylder, borde, armlæn og forskellige siddemoduler. Fra 80.000 kr., CasaShop. Bord: Strato er en formfuldendt skønhed skabt af Victor Carrasco for italienske Living Divani. Bordet er fremstillet i voksbehandlet kirsebær. Fås i to størrelser: 89 x 89 x 31 cm og 139 x 139 x 17 cm, begge koster 17.240 kr., Bjarne Rønnow. Stol: Minuscule er udsprunget af designeren Cecilie Manz´ kreative og poetiske hjerne. Det er egentlig en møbelserie, der også består af et sidebord. Stolen er fremstillet i plast med en skal betrukket med tekstil og en kant i læder. Fås i flere farvekombinationer. 9000 kr., Fritz Hansen.

Tilbage til 80'erne

Sofa: Med Tubular-sofaen har desigduoen byKato skabt en hyldest til den klassiske bøjlesofa fra 1980’erne. Fås med tekstilbetræk. L 208 cm, 17.950 kr., Kastala. Bord: Ming-sofabord inspireret af Østens æstetik. Fremstillet i træ og designet af Neri og Hu. Fås i to størrelser fra b 69 x d 73 x h 43 cm, 5200 kr., OeO. Stol: About a Lounge er designeren Hee Wellings bud på en stol, det er svært at komme ud af, når man først sidder der. Den har træben og polstret skal. Fås i flere farver og med høj eller lav ryg. Den viste med høj ryg koster fra 7999 kr., Hay.

Farver og eksperimenter

Sofa: Designeren Jens Juul Eilersen siger selv, at “min idé med Block-sofaen var at designe det mest simple siddemøbel, der kunne lade sig gøre”. Så kan man altid diskutere, om det lykkedes, for denne modulsofa har et utal af kombinationsmuligheder og farver at vælge imellem. 41.489 kr., Eilersen. Bord: Knock On Wood er et lille fint sofabord, der fås i flere størrelser og farver. Det er fremstillet i eg. Fra diam. 42 cm, 3175 kr., Versus. Stol: Den britiske designer Benjamin Hubert er kendt for at eksperimentere med form og materialer. Det har han også gjort med stolen Membrane for tyske Classicon, hvor et 3-d-vævet tekstil er monteret på en let, tynd metalramme. På den måde har han skabt en ultralet stol, der alligevel er yderst komfortabel. Fås i mange farver. 20.400 kr., 3 Falke Møbler.

Grafisk og elegant

Sofa: Lagoon er en ægte sofaflyder i et miks af sofistikeret 50’er-hygge og moderne funktionalitet. Den er designet af Hee Welling og Gudmundur Ludvik og har fx indbygget sidebord med aftagelig bakke. Fra 47.000 kr., Erik Jørgensen. Bord: Clip-sidebord inspireret af den måde, en papirclip fæstner sig om en genstand. Designet af japanske Nendo for italienske Discipline. Fremstillet i stål og glas. H 43 x b 53 x d 36,5 cm, 2899 kr., Walnut Street. Stol: Felix er en lænestol designet af Gijs Papavoine for hollandske Montis. Formgivningen er med vilje overdrevet, hvilket har givet stolen et strejf af humor. I læder fra 19.495 kr., Witehauz.