Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klassiske stole med et twist

Hollandske Maarten Baas

© bobedre.dk

Hollandske Maarten Baas leger med arketyperne. Med humor vrider han kendte former og skaber næsten tegneserieagtige møbler som for eksempel denne stol, Standard Unique, fra Established & Sons.

Der er vist ikke så meget tvivl

© bobedre.dk

Der er vist ikke så meget tvivl megen tvivl om, hvor designerne Lucidi & Pevere har hentet inspirationen fra til deres nye stol, Wien Chair, fra Calligaris: fra den klassiske Thonet-wienerstol model 214, en stol der i øvrigt fylder 150 år i år.

Jonas Lundby Jensens

© bobedre.dk

Jonas Lundby Jensens Wooden Spoon-stol er et begavet forsøg på at genfortolke den klassiske windsorstol. Ryglænet består af en stribe gryde- skeer, som gør stolen komfortabel. Denne stol er fremstillet af sæbebehandlet asketræ og betrukket med heste­hårstekstil designet af Jacob Bille.

Inspirationen til Eclipse-bordet

© bobedre.dk

Inspirationen til Eclipse-bordet er hentet i naturen, men formsproget har fællestræk med 60’ernes skandinaviske møbler. Jon Gasca har designet bordserien for spanske Stua.

Basel Chair

© bobedre.dk

Basel Chair skabt af den engelske designer Jasper Morrison for Vitra, ligner ved første øjekast en kendt klassisk stol, men kombinationen af træ og plast gør stolen raffineret. Sædet er fastgjort til trærammen uden brug af skruer, mens ryggen er fæstnet til de bageste ben. Fås i seks farver.

Jasper Morrison

© bobedre.dk

Jasper Morrison var rigt repræsenteret med nyheder på dette års møbelmesse i Milano, hvor Magis fx kunne vise hans nye Trattoria stol i kombinationen plast og træ.

Med Uniform Chair

© bobedre.dk

Med Uniform Chair fortsætter designeren Alexander Taylor med at udfordre og afsøge metallets muligheder. Inspirationen til formen har Taylor fundet på loppemarkeder, hvor han har studeret gamle møbler. Established & Sons.

Den danske designer

© bobedre.dk

Den danske designer Heidi Oktons enkle asketræsbord har tydelige referencer til 50’ernes og 60’ernes skandinaviske møbler. Bordet er fremstillet af Aksel Kjersgaard A/S og blev udviklet til SE-udstillingen Fifty-Fifty, hvor målet netop var at søge tilbage til rødderne.

Den er fra 1859

© bobedre.dk

Den er fra 1859 Michael Thonets wienerstol, model 214, og her har den nye stol fået en lille krølle på benet. Nyfortolkningen illustrerer fint den revolutionerende dampbøjningsteknik, som Thonet udviklede dengang.

Israelske Omri Barzev

© bobedre.dk

Israelske Omri Barzev er designeren bag Zara stolen, der reelt er en leg med proportioner og materialer. Denne stol består af to laserskårne plastskaller, beklædt med filt og et robust understel i træ.

Nyt møder gammelt

© bobedre.dk

Nyt møder gammelt i Konstantin Grcic smukke Monza stol fra Plank. Også han leger med materialemiks i form af ask og plast. Stellet fås i natur eller sortbejdset træ, mens der kan sættes farverig kontrast på ryglænet i polypropylen.

Inspirationen er tydelig

© bobedre.dk

Inspirationen er tydelig skandinavisk, og Wegner ligger lige for. Bac stolen fra Cappellini er den engelske designer Jasper Morrisons elegante bud på en spisestuestol i massiv eller fineret ask. Rammen fås enten hvidpigmenteret eller bejdset, mens sædet fås i ask eller med betræk i tekstil, læder og linoleum.

Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Møbler: Woody fra HAY

© bobedre.dk

Møbler: Woody fra HAY er en moderne udgave af den traditionelle stigereol. Samlingerne er synlige og indgår som en væsentlig del af formsproget. Fremstillet af sæbebehandlede egetræsstave, stålplader og skruer. Fås i tre farvekombinationer. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Relaterede Artikler