Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

En luksus-suite med udsigt

Tina Svensgaard havde indrettet sit soveværelse med kedelige kontormøbler, og udnyttede ikke den gode udsigt over Århus havn. Vi hjalp med kreative opbevaringsløsninger og fik også plads til et hyggeligt loungehjørne.

© Pia Enghild

Hvad ønskede du dig af dit nye rum?
Jeg søgte hjælp til mit soveværelse, der trængte til mindre rod, mere garderobeplads og en fiks gardinløsning. Mit ønske var egentlig at få et soverum med god plads til opbevaring, og som samtidigt kunne blive tilpas mørkt.

Hvad havde du aldrig selv fundet på?
Vægdekorationen og farvemikset – det havde jeg aldrig selv turdet sætte op!

Hvad er du mest tilfreds med?
Vægdekorationen, fordi den er superflot, og gardinet, fordi det er meget funktionelt og giver både god og smuk plads til opbevaring. Det er blevet rigtig lækkert med et rigtig flot farvespil i rummet, som jeg aldrig selv ville være nået frem til.

© Pia Enghild

Månedens læser Tina Svensgaard.

© Pia Enghild

Før - var Tina Svensgaards soveværelse tynget af bøger og et klodset skrivebord og kontorstol og blev egentlig mest brugt til opbevaring og afsætning. For studinen rykkede alligevel rundt i lejligheden med sin laptop.

© Pia Enghild

Tina Svengaards soveværelse blev også brugt som arbejdsstation, og rummet led af et udbredt problem i den sammenhæng, nemlig rodet, som havde det med at flytte ind under sengen, oven på skabene og op i vindueskarmen. Ærgerligt, da der fra det store vindue herinde er lejlighedens bedste udsigt mod skoven og havnen i Århus.

© Pia Enghild

Vægdekorationer kan være mange ting; tapet, malerier eller en samling fotografier i en fin ophængning. Er du til et mere grafisk udtryk, er træbogstaver som Design Letters her en mulighed. De er tegnet af e-types, som flere gange har vundet den danske designpris. Fås i fem farver, h 12 cm, 30 kr. pr. stk., designletters.dk.

© Pia Enghild

Lys og lamper er en oplagt mulighed for at kombinere funktionalitet med design, der kan give rummet karakter og kant. I vores læser Tina Svensgaards soveværelse er valgt en slank bordlampe og en stor, foldet loftspendel – men Verner Pantons fine Flowerpot, der nu fås som bordlampe, ville også gøre sig godt, 2295 kr., &Tradition.

© Pia Enghild

Tekstiler med print og farver giver stemning og blødhed til rummet og er selvskrevne i et rum, der skal fungere til søvn og afslapning. Dorte Agergaard har designet tekstilserien Pure med smukke fotoprints fra naturen. Fås også som metervarer. Pude, 60 x 60 cm, 1150 kr., dorteagergaard.dk.

© Pia Enghild

Spot på farver og former med både vægdekoration, accessories og småmøbler. De farvestærke “blomster" i akryl er limet direkte på væggen med god afstand imellem sig. De er sat op i tre forskellige størrelser i et afgrænset område på én væg i rummet. På den måde spiller de en central rolle i indretningen, men uden at dominere.

© Pia Enghild

En lækker lampe giver godt lys og signalerer design. Her er den slanke, svungne bordlampe kombineret effektfuldt med et lille, råt natbord i træ. Et match mellem det maskuline og feminine, som også ses i det lille, skarptskårne metalbakkebord i det ellers bløde og feminine loungehjørne.

© Pia Enghild

De små keramikvaser er fine og feminine i sig selv og kan fordeles rundt i soveværelset med enkelte, farvestrålende blomster i, som matcher farverne fra akrylblomsterne.

© Pia Enghild

Rummets base var klassisk hvid hvilket dannede en god og neutral bund for indretningen. Dog skulle farverne arbejdes ind for at tilføre stemning og personlighed. Sengen er blevet en stor, dekorativ collage, hvor forskellige prints, farver og materialer er mikset og kan arrangeres efter lyst og behov.

© Pia Enghild

Et par af rummets nye farver går igen i puder og sengetæppe og skaber sammenhæng – fx vægdekorationens pink og orange, samt gardinernes grønne nuance. Den nye gardinløsning dækker to funktioner – både mørklægning på lyse sommernætter, og så gemmer tekstilet de kedelige skabe, som er blevet den praktiske løsning på Tina Svensgaards behov for masser af opbevaring. Gardinet er monteret på en skinne, der løber rundt hjørnet, så løsningen virker helstøbt og integreret i indretningen, og det flotte tekstil med organiske bladprint giver desuden rummet en dejlig ro – både visuelt og lydmæssigt.

Relaterede Artikler