Afslapning og arbejde i kreativ forening

Når Eskil Hein sætter sig til arbejdsbordet i soveværelset om aftenen, skifter Anne Mette Alberg tit sofaen ud med sengen, så parret stadig er sammen.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvad ønskede i jer af jeres nye rum?
–Vi ønskede os en mere klar opdeling af kontor og sovemiljø, mere stemning i sovemiljøet og mere luft og gulvplads i kontordelen.

Hvad havde i aldrig selv fundet på?
–Det store røde felt på væggen. Vi havde aldrig selv haft modet til at mikse rød og lilla, som vi er endt med at gøre det, og ville nok have beholdt rummet i neutrale farver.

Hvad er du mest tilfreds med?
Eskil: – Vi er glade for at have fået et rum, som er i bedre balance, med færre distraherende elementer og som derfor er mere behageligt at opholde sig i.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Anne Mette Alberg og Eskil Hein.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var soveværelset en rodet affære der hverken var særligt inspirerende eller hyggeligt - i bedste fald måske bare funktionelt. Og så var parret faldet pladask i hvidt-i-hvidt fælden!

© Andreas Mikkel Hansen

Et godt match Anne Mette Algren og Eskil Hein er glade for deres lejlighed i København, som de bor i sammen med deres lille datter. For at få plads til det hele, har de flyttet hjemmekontoret ind i soveværelset, men deres oprindelige løsning fungerede ikke og virkede rodet. Og så led rummet af at være for farveneutralt og dermed lidt kedeligt.

© Andreas Mikkel Hansen

Møbler i træ er med til at skabe balance i et rum, hvor der er smæk på farverne. Her er det Tom Dixons skammel Offcut i birk, 1995 kr., casanovafurniture.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Orker du ikke selv at male reolkasser, så kan du jo bekende kulør hos Montana, der laver sit klassiske opbevaringsmøbel i hele 49 forskellige farver, model l 69,6 x b 69,6 x d 30 cm, 2536., Montana.

© Andreas Mikkel Hansen

Et lille opbevaringsskrin til smykker og andre småsting, der skal finde en plads, når du tømmer lommerne og gør klar til at gå til ro. Brug de små møbler og nips til at videreføre rummets farvetema, dette måler 29 x 29 x 15 cm, 995 kr., Oi Soi Oi.

© Andreas Mikkel Hansen

Brug lamperne som tydelige stilmarkører og skulpturer i rummet. I dette farverige soveværelse er alle lamperne valgt i sort, for at nedtone de stærke farver på væg og reolkasser. Du kan fx også vælge en lækker gulvlampe til at lyse over skrivebordet, her er det Cobra, 3995 kr., Gubi.

© Andreas Mikkel Hansen

Zoner til arbejde og søvn Der er ingen grund til at forsøge at skjule det, når soveværelset også rummer en arbejdsplads - så hellere gøre en dyd ud af at understrege rummets forskellige zoner og funktioner.

© Andreas Mikkel Hansen

Parret er blevet bedt om at vælge to farver, de kan godt lide og som supplerer hinanden godt. Valget er faldet på lilla og rød-orange, inspireret af en original lampe, der er kommet op fra kælderen. Den hænger nu over sengen som blikfang, og farverne går igen i alt fra sengetøjet, til nips og kunsten på væggen.

© Andreas Mikkel Hansen

Bekend kulør Anne Mette Algren og Eskil Hein fortalte indretningseksperten, at de var tilbøjelige til at lade sig forføre af tilfældigt nips. Samtidig var de lidt bange for farver, og for at deres soveværelse skulle virke rodet, men med den konsekvens, at det bare blev kedeligt.

© Andreas Mikkel Hansen

Parret er nu kommet sig over deres farveforskrækkelse ved netop at tage stilling og med al tydelighed dedikere sig til to nuancer, der er ført igennem hele rummet. Skrivebordet er til gengæld valgt i natur som kontrast til alt det lilla og orange, ligesom de sorte stole ved bordet og de gennemgående sorte bordlamper dæmper farveskalaen og giver ro.

Relaterede Artikler