Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

5 råd: Få hotelstil i soveværelset

Bliv inspireret af fine hotelværelser og få tips til, hvordan du selv kan nærme dig hotelstilen.

Hotelstil derhjemme

Inden man bliver for ked af sin egen soveværelses-indretning, efter man har været på hotel, så skal man huske på, at hotelværelset ofte ikke har flere opholdsrum end det ene, så alt energien også lagt i at indrette det ene rum.

Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til forbedringer i det private soveværelse.

Her er 5 gode råd til hotelstemning i soveværelset.

Flere tekstiler

På mange hotelværelser er der ofte gulvtæppe i hele rummet, eller blot ved sengen, så man ikke træder ned på et koldt gulv, som det første når man står op. Det giver en vis form for luksus-følelse.

Videre er der ofte en del flere puder i sengen samt et flot sengetæppe, som får rummet til at fremstå mere hyggeligt. Desværre kommer der ikke folk og redder ens seng hjemme i privaten - måske er det derfor, at flere vælger at spare på pyntepuder og sengetæpper?

SHOPPINGGUIDE: 15 lækre sengetæpper.

Skab sammenhæng i indretningen

Der skal være en rød tråd i soveværelset i form af materialer og farver, som går igen. Det kan være svært at holde overblikket over indretningen, da der i de private hjem, også skal være en sammenhæng mellem soveværelse og resten af hjemmet.

Her kan det være en fordel at lave et moodboard - det kan nemlig hjælpe dig til at tage de rigtige beslutninger i indretningen. Se hvordan du selv laver et her.

Rummet skal kunne det hele

Lige som på hotelværelset, hvor der både er plads til at sove, sidde i lænestol og spejle sig, skal hjemmets soveværelse også gerne have flere funktioner, for at nærme sig hotelstilen.

Det er dog ikke i alle hjem, at der ligefrem er plads til en sofagruppe i soveværelset, men måske der er plads til et lille skrivebord eller en lænestol i hjørnet?

Hvis du bor småt er der råd at hente: Her er IKEAs 8 bedste råd til dig der bor småt.

Den rette belysning

Belysningen gør en stor forskel i soveværelset og i resten af hjemmets rum. Man kan med fordel skabe zoner i selv små rum ved at vælge de rigtige lampe-typer. Vi hjælper dig til at finde den helt rigtige lampetype du har brug for.

Flot hovedgærde

Det der giver hotelværelset det sidste finish, er ofte et flot hovedgærde, som vi (desværre) ikke ser ofte i de private soveværelser. Du kan finde inspiration i disse tre luksuriøse soveværelser, som har 3 forskellige hovedgærder.

Relaterede Artikler