Den klassiske sofa

Pump

© bobedre.dk

Pump fra danske Versus er et bud på en klassisk sofa med et twist. Det oppustede udtryk signalerer komfort og afslappet loungestemning. 3-personers-model - b 260 cm, fra 25.361 kr., Versus.

Doradus

© bobedre.dk

Doradus er navnet på himmelrummets største stjerne. det er også navnet på denne sofa udformet af Jens Juul Eilersen, hvis mål har været at tegne en minimalistisk og stram kassesofa, der samtidig er komfortabel. Viste model er b 340 cm, fra 29.135 kr., Eilersen.

Parco

© bobedre.dk

Parco er designet af Emaf Progetti for italienske Zanotta. Sofaen fås i en udendørs og en indendørs version. Karakteristisk er det enkle og lette metalstel med synlige, elastiske stoflameller, hvor et funktionalistisk look er tilsat et drys italiensk æstetik. B 285 cm, fra 31.800 kr., Hultmann Interior.

Orca

© bobedre.dk

Orca er ikke bare det latinske navn for spækhugger, det er også navnet på en ny sofa, hvor den hollandske designer Michie van der Kley har ladet sig inspirere af et af havets største rovdyr. Sofaen fås i to størrelser, 2,5- og 3-personers, b 203 cm eller 240 cm. Med betræk i tekstil i kontrasterende farver. Fra 16.900 kr., Stouby.

John-John

© bobedre.dk

John-John fra italienske Poltrona Frau er et studie i blødhed og komfort. De tynde metalben er en kontrast til de svumlende puder og det lækre læder. Arm- og ryghynderne er hæftet i toppen, så de kan arrangeres efter behov. Designet af Jean-Marie Massaud. Fra 52.470 kr., for model på b 180 cm, Design Ambassaden.

Continental

© bobedre.dk

Continental spiller også på kontrasten mellem de tynde metalben, der danner base for volumiøse, bløde puder. Sofaen er designet af svenske Claesson Koivisto Rune for Swedese. Den fås med betræk i tekstil eller læder og stålstel i krom eller sort- eller hvidlakeret. B 228 cm, fra 24.500 kr., Søren Møller.

Rest

© bobedre.dk

Rest er rund og blød, hvilket passer perfelt til det afslappende navn. Det er norske Anderssen & Voll, der står bag designet med ben i egetræ og betræk i tekstil. Fås som både 2- og 3-personers, b 220 og b 260 cm, fra 23.900 kr., Muuto.

Leeon

© bobedre.dk

Leeon spiller på det klassiske chesterfield-look, men med sit helt eget udfordrende udtryk. Sofaen fra Driade er designet af Ludovica + Roberto Palomba. Den er bygget op omkring en ramme af træ og fiberglas med malede ben i aluminium. Fås i velour eller læder. B 212 cm, fra 29.933 kr., Interstudio.

ApoLuna

© bobedre.dk

ApoLuna er designet i samarbejde med Hannes Wettstein, der også stod bag Delphi-sofaen, begge for Erik Jørgensen. Fås i en 2-personers udgave i rustfarvet lugano-uld samt en 3-personers udgave i antracitgrå sunniva-uld. Den viste 3-personers, b 240 cm, koster fra 24.697 kr., Erik Jørgensen.