Shoppingguide: 10 moderne lysekroner

Lysekroner har endnu en gang indtaget spotlightet, da den dramatiske lampe er det perfekte modspil til det skandinaviske hjem. Her er vores bedste bud på den moderne lysekrone.

Gensyn med en ny og forbedret lysekrone

Den tunge prisme lysekrone, som de fleste af os nok forbinder med en forældet indretning, har fået en moderne opdatering. Væk er både prismer og krystaller. I dets sted er store glaspærer og kupler, der giver lysekronen et lettere og mere rent udtryk.

Den velkendte dramatik forbundet med en antik lysekrone er skam ikke gået tabt i den nyfortolkede version. Gennem detaljer i sort og messing fremstår den moderne lysekrone smuk og skulpturel i hjemmet. Samtidig er en lysekrone et oplagt sted til at få mere personlighed ind i indretningen. For eksempel med ultrafeminine lyserøde frynser eller industrielle rå materialer.

Lysekroner findes i et væld af former og størrelser. Vælg én med mange arme og karakter, og lad lysekronen være centrum i et større rum, mens en mere afdæmpet lysekrone er perfekt til et hjem på færre kvadratmeter.

lysekrone house doctor sort moderne

© House Doctor

Molecular

Den smukke lampe er et funktionelt og skulpturelt design, der giver hjemmet et personligt touch. Lysekronen har detaljer i både sort og messing, så den er nem at bruge i både stuen og entreen.

B: 68 cm., H: 78 cm., House Doctor

lysekrone moderne lampe frynser lyserød Warm Nordic

© Warm Nordic

Fringe Pendel

Den ikoniske lysekrone med frynser er et tidsløst design med referencer til antikkens indretning. Frynserne skaber et hyggeligt og behageligt lys og skjuler samtidig lyskilden på smukkeste vis. Lampen er oprindeligt designet af Hans-Agne Jakobsen, men er nu relanceret hos Warm Nordic.

Findes både i hvid og lyserød. L: 30 cm., D: 30 cm., H: 28 cm., 2.895 kr., Warm Nordic

lysekrone moderne glas messing Pholc Tage

© Miitzo

Pholc Tage

Lysekronen er stærkt inspireret af den dekadente Art Deco-stil, mens de klare glaspærer giver lysekronen et moderne design. Den er perfekt over spisebordet, men uanset hvor du placerer lysekronen, kan du være sikker på den tiltrækker opmærksomhed.

2.625 kr., Miitzo

sort lysekrone antik Normann Copenhagen glas

© Normann Copenhagen

Amp lysekrone

Lysekronen fra Normann Copenhagen har et moderne og industrielt udtryk med poleret marmor og røgfarvet glas. De dekorative glaspærer giver et varmt lys gennem de røgfarvede glas.

Findes i flere farvekombinationer. H: 62,5 cm., Ø: 85 cm., 11.999 kr., Normann Copenhagen

Verpan lysekrone moderne lysekroner fun

© Verpan

Fun 10DM

Med de mange små muslingeskaller giver lysekronen enhver indretning et unikt og ungt pust. Lysekronen er perfekt til dig, som gerne vil skille dig ud gennem indretningen.

H: 38 cm., Ø: 57 cm., VERPAN

lysekrone moderne messing Keegan Arteriors

© Arteriors

Keegan

Hvis du leder efter et dramatisk design til et stort rum, så kunne denne imponerende lysekrone være et godt bud. Lysekronen har 31 arme i antik messing, der i den grad tiltrækker opmærksomhed.

H: 132 cm., Ø: 112,5 cm., Arteriors

PH lysekrone koglen Poul Henningsen messing

© Louis Poulsen

PH Artichoke

Den ikoniske pendel er en klassiker og et sikkert bud på en moderne lysekrone. I denne specialudgave er PH lysekronen i børstet messing, der giver lampen et antikt udtryk.

H: 49,7 cm., Ø: 48 cm., 54.995 kr., Louis Poulsen

lysekrone moderne sort glas messing Sofie Refer

© Sofie Refer

Ice Chandelier, designet af Sofie Refer

Sofie Refers ekstraordinære lysekrone består af en klynge af håndblæste, opal glaskupler og armatur i børstet messing. Lysekronens asymmetriske udseende og simple farvepalette giver lysekronen et moderne og stilrent udtryk.

Findes både i kobber og messing. Ø: 14 cm., L: 30 cm., &tradition

moderne lysekrone sort menu glas kupler

© Menu

TR Bulb, Suspension Frame

Den moderne lysekrone er i et enkelt og stilrent design, så den er et stilfuldt element i mange forskellige omgivelser. Lysekronen har sorte og hvide detaljer, der giver lysekronen et elegant og raffineret udtryk.

H: 45 cm., B: 20 cm., L: 125 cm., Menu

flos lysekrone moderne sort

© Flos

2097/50 Pendel Sort, designet af Flos

Den sorte lysekrone fremstår helt monokrom, da stel, fatninger og elledninger alle er i matsort. Lysekronen giver et dramatisk og grafisk udtryk til indretningen - både når den er slukket, og når alle 50 lyskilder er tændt.

Ø: 100 cm., 21.999 kr., Lampemesteren

Relaterede Artikler