Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nu er kufferterne pakket ...

Denne rejseglade læserfamilie fra Virum kunne ikke lande ordentligt i den store stue, hvor deres få møbler stod op ad væggene og råbte til hinanden –og de mange fine fund fra eksotiske rejsemål ikke kom til deres ret.

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor skrev du til BO BEDRE?
–Da vi købte huset faldt vi pladask for stuen – den er meget arkitektonisk og speciel. Men vi kunne hurtigt se, at den også var vanskelig at indrette.

Vi ville gerne have en stue, der var hyggelig og praktisk, og som både kunne bruges til afslapning, gæster og arbejde. Og da stuen kan ses fra køkken-alrummet, skulle den også gerne se indbydende ud.

Hvad havde du aldrig selv fundet på?
–Placeringen af sofaen! Vi havde aldrig selv fundet på at sætte den foran vinduet, men vi kan se nu, at det giver en helt anden rumfornemmelse og flere muligheder i stuen.

Det har virkelig været en øjenåbner. Den grå farve til væggen havde vi nok heller ikke fundet på vi troede, at den ville blive for kold.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læser Florence Dal Degan.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var familien låst fast i placeringen af sofaen, som stod alene og forladt skubbet op af endevæggen i den store stue – der kun havde én enkelt lampe! Efter at have rejst en del, var indretningen ikke faldet ordentligt på plads, og rummet manglede i den grad møbler og en samlende idé – hvor familiens lyst til nyt design kunne kombineres med de rejsefund og nips, de har haft med hjem.

© Andreas Mikkel Hansen

Et personligt miks Efter en årrække i udlandet var denne måneds læserfamilie fra Virum endelig landet i drømmehuset. Med sig havde de en masse minder og rejsegods – men knap så mange møbler og ideer til indretningen af deres store stue. BO BEDREs indretningsekspert fokuserede på at skabe en god sammenhæng mellem familiens meget personlige nips og så de nye møbler, rummet trængte til.

© Andreas Mikkel Hansen

Har du lyst til flere farver i stuen så vælg fx to nuancer, som du holder dig indenfor i accessories som puder, stager og nips – og på den måde binder rummet sammen. Fx er et stort og markant vægur en god idé. Ora hedder det nye ur i keramik med visere i plexiglas, fås i 6 farver, diam. 30 cm, 799 kr., Kähler.

© Andreas Mikkel Hansen

Vælger du flere små sofaborde i stedet for ét stort, giver det lethed og modvægt til de store sofa- og siddemøbler. De små runde indskudsborde her hedder Iris og har ben i hvidolieret egetræ og bordplade i hhv. hvid laminat og hviolieret eg, diam. 90 cm, 1999 kr., diam. 60 cm, 1199 kr., IDEmøbler.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er en verden til forskel ra den gamle stue til det hyggelige og personlige rum, læserfamilien har fået nu. En ny gråtone på væggen giver en rolig bund for den nye sofa og chaiselong, som har fået en mere central placering. På den måde er der blevet plads til at sprælle i farverne med accessories, kunst og personligt rejsenips.

© Andreas Mikkel Hansen

Naturlige materialer som træ, flet og bambus er med til at give varme og kontrast til de mange nye møbler. Familien har selv haft meget af sit nips med hjem fra udlandet, men de fine opbevaringsæsker i bambus fås fra 49,95 kr. hos Broste.

© Andreas Mikkel Hansen

Ét lækkert designermøbel kan løfte en hel stue, hvis det får en fremtrædende plads. Et flot, og billigere, alternativ til den, der nu har plads i stuen her kunne være Eames’ Rar-gyngestol, der fås i seks forskellige farver, 3760 kr., Paustian.

© Andreas Mikkel Hansen

Saml og fremhæv dit nips Dine rejseminder og helt særligt udvalgt nips fra yndlingsbutikken eller loppemarkedet er faktisk kimen til den personlige og stemningsfulde indretning. Ting, som ofte rummer en lille historie – og det er sjovt for husets gæster både at se og høre, hvor tingene stammer fra, og hvad de betyder.

© Andreas Mikkel Hansen

Lad være med at drysse dine nips sporadisk ud over hele rummet. Ved i stedet at samle dit nips i klaser og grupper på udvalgte steder kommer det meget bedre til udtryk, og hver enkelt ting træder tydeligere frem. Dernæst bliver udtrykket heller ikke rodet.

© Andreas Mikkel Hansen

Har du rigtig meget nips kan det også være en god idé at samle det i fx et skab med glaslåger, eller at dedikere et lille bord eller et par fag eller hylder i den store vægreol til dem.

Håndplukket til dig