Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Når stuen skal kunne det hele ...

En grafisk designer og en arkitektstuderende, jo – månedens læserpar havde mange meninger om indretning, men kunne alligevel ikke blive enige om stilen i stuen ...

© Andreas Mikkel Hansen

Hvorfor skrev I til BO BEDRE?
–Vi ønskede os mere ro i indretningen, mere luft og mere plads til bøger og opbevaring. Og så et sted, hvor vi kunne samles mange mennesker – en god spiseplads, som samtidig skulle kunne fungere som arbejdsplads.

Hvad havde I aldrig selv fundet på?
–Vi havde aldrig selv fundet på at sætte bogkasserne op under loftet, det fungerer super godt. Før var der mindre reolplads, og det virkede også meget mere tungt, da reolerne stod på gulvet.

Hvad er I blevet mest glade for?
–Vi er meget tilfredse med det lange spisebord – at vi kan samles mange mennesker til spisning i stuen. Til dagligt er det også rigtig rart, at stuen er funktionelt delt op i to zoner: én, hvor man spiser eller arbejder, og én hvor man slapper af.

© Andreas Mikkel Hansen

Før var stuen fin som sådan men der var ikke rigtig plads til gæster, og så kunne den farveglade grafiske designer og den stringente arkitektstuderede ikke blive helt enige om, hvor spraglet rummet måtte være.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Elina V.G. og Toke Laugesen.

© Andreas Mikkel Hansen

Nyt liv i stuen Elina V. G. og Toke Laugesen bor på Frederiksberg, og pladsen – især i stuen - er en daglig udfordring. For stuen skal kunne mange ting, når lejligheden kun er en to-værelses; opbevaring, hygge, gæster, arbejde ...

© Andreas Mikkel Hansen

Bordbukke er en nem måde at lave dit helt eget spisebord i den farve, de materialer og den størrelse, som du har lyst til. De sorte bordbukke her hedder Loop stand og ville fx være flotte med en bordplade i naturtræ. Fås også i naturfarvet egetræ, som til gengæld ville være flotte med en sort bordplade, 1099 kr. pr. sæt, Hay.

© Andreas Mikkel Hansen

Lysekroner betyder ikke nødvendigvis romantik eller barokke krummelurer. Her er en gennemdesignet sag af Tom Dixon i sortlakeret metal med små lygter i satinblæst glas, diam. 120 cm, 27.000 kr., Foscarini/casanovafurniture.dk

© Andreas Mikkel Hansen

Kelim-tæpper er tit fine stykker håndværk og spænder over en smuk farveskala, der kan give glød og varme i vores ofte lidt farveløse nordiske stuer. Her er det Gashgai-tæppet, et gammelt landsbytæppe fra det nordvestlige Iran, 180 x 125 cm, 1499 kr., Ikea.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lille bord den perfekte ven til sofaen, som du kan sætte te-koppen eller vinglasset på. I naturfarvet mangotræ med sorte ben en fin kontrast til de hvide møbler, 2300 kr., Mater.

© Andreas Mikkel Hansen

Lad den hvide sofa træde frem Elina og Toke var gået (lidt) i hvidt-fælden, som vi før har beskrevet her på siden. Faren ved at have mange og store lyse møbler er nemlig, at rummet hurtigt kommer til at virke kedeligt og ferskt. Så for at lade den hvide sofa her i stuen træde frem, er væggen bag nu blevet malet i en varm og venlig grå tone.

© Andreas Mikkel Hansen

Kelim-tæppet er desuden blevet suppleret af et mørkt asiatisk tæppe foran den hvide sofa, som det nye sofabord og den lille skammel står flot frem på. De skaber også en fin kontrast i kombinationen mellem det blanke stål og det rå træ.

© Andreas Mikkel Hansen

Radiatoren har fået en praktisk hylde i malet træ over sig til nips og afsætning nær sofaen. Og så er alle blevet glade, når nu der er plads til både at hvile, hygge, arbejde og have gæster i skøn forening.

© Andreas Mikkel Hansen

En produktiv plads Før havde parret samlet det meste i en ret massiv og stor reol - men ved i stedet at placere det i hvidmalede bogkasser under loftet, er der blevet plads til det større arbejds- og spisebord, som på samme tid inddeler stuen i ophold og spise/arbejde. Bordet er markant og sort, efter Tokes ønsker om flere maskuline møbler.

Relaterede Artikler