©

Edition N° 1

Flos markerede deres 40 års jubilæum ved at genoptage nogle af de mest markante produkter Gino Sarfatti designede gennem 50'erne, 60'erne og 70'erne.

Flos markerede deres 40 års jubilæum for starten af familien Arteluce/Flos ved at genoptage nogle af de mest markante produkter Arteluce, med Gino Sarfatti ved roret, producerede gennem 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Gino Sarfatti var formentlig datidens største italienske lysdesigner og Flos fandt det derfor passende at bringe hans arbejde ”tilbage til lyset”. Han var aktiv mellem 1939 og 1973, hvor han arbejdede med at opdatere traditionelle typologier, opfinde nye funktioner indenfor lys og ikke mindst designe over 600 lamper og belysningsarmaturer, der alle blev produceret af Arteluce - det selskab han grundlagde i 1939 og solgte videre til Flos i 1973. Denne arv udgjorde et ansvar, der ikke længere skulle efterlades på hylden.

Grundtanken bag Gino Sarfattis designs er, at lamper skal være nytænkende og provokerende - og samtidig have grundlag i basale designprincipper. Men mens mange af hans designs stadig forekommer utroligt moderne i deres formgivning, har det været en lang og kompliceret proces, at gøre lamperne nutidige, ved at benytte avanceret LED-teknologi.

Men nu er det første sæt lamper endelig klar til komme tilbage på markedet - og i den forbindelse, fortælle os mere om designeren Gino Sarfatti.

Web | Flos