33 nye lamper

Der er en ny lampe derude, uanset om du er til fantasifulde former, elegante eksperimenter eller stilfuld sikkerhed.

Ikono
© bobedre.dk

Ikono fra Normann Copenhagen er en hyldest til den klassiske pendel og med klare referencer til PH. Den er fremstillet i glas og stål og fås i to størrelser og i fire farver. Designet af Simon Legald for Normann Copenhagen. Fra diam. 20 cm, 1200 kr.

iFab
© bobedre.dk

iFab - cirkulær tekstilpendel med lukket tekstilbund. Findes i hvid, sølvgrå og sort og i størrelserne diam. 60/80/ 110 cm, fra 3595 kr. Embacco.

Tilt
© bobedre.dk

Tilt har netop vundet Formland Design Award. Lampen, hvor skærmen kan vinkles efter behov, er designet af tyske JJOO Design. 2500 kr., Lampefeber.

Swirl
© bobedre.dk

Swirl er en nyhed designet af Øivind Slaatto. Den fås i flere udgaver, fx denne lange, smalle model fra h 23 x diam. 18 cm, 2195 kr., Le Klint.

Döden
© bobedre.dk

Döden fra svenske Tvåfota Designduo er designet af Stina Löfgren og Ida Sjöberg. Fås i 3 størrelser og 2 varianter (sort eller natur med sort kant). Fremstillet i laserskåret mdf. Fra h 25 x b 20 cm, 1299 kr., Walnut Street.

Eclittica
© bobedre.dk

Eclittica kan siges at være lige dele lys og kunstinstallation. De lysende aluminiumscirkler er skabt af Darlotta de Bevilacqua for Danese Milano. Diam. 40 cm, endnu ikke prissat, Interstudio.

Rings
© bobedre.dk

Rings fås i enten gul/ petroleum eller i de viste grå nuancer. Designet af Theresa Bligaard for Frandsen. Diam. 20 cm eller 45 cm, 899 kr./1299 kr., IdeMøbler.

Metronome
© bobedre.dk

Metronome er skabt af modedesigneren Tim Van Steenbergen. Fremstillet af aluminiumsstykker, der lader lyset lege i de smalle åbninger. Fås i flere størrelser, fx h 91 cm, 7400 kr., Delta Light.

Ronde
© bobedre.dk

Ronde er enkle og elegante linjer tegnet af Oliver Schick. Den er fremstillet i metal og fås i flere farver og to størrelser, fx den viste i stor størrelse, der måler diam. 40 cm, 1687 kr., Gubi.

Nuno
© bobedre.dk

Nuno er en ny lampeserie, hvor den japanske designer Nendo har viklet japansk nuno-tekstil om en lampeskærm. Tekstilet ligger i lag af forskellig tykkelse, så lyset har nemt ved at slippe igennem nogle steder og er mere afdæmpet andre. Produceres af Vibia og fås i forskellige former og størrelser. Endnu ikke prissat, Conceptlight.

Pharaoh
© bobedre.dk

Pharaoh er en pendel skabt til den iøjnefaldende Plumen 001-lyskilde. Når lampen er slukket, fremstår skærmen spejlblank og robust, men når lampen tændes, får skærmen en metallisk transparens, således lyskilden bliver synlig. Designet af duoen Hulger. Diam. 33 cm, 2995 kr., Lightyears.

Alba
© bobedre.dk

Alba er en ny LED-loftslampe designet af Bønnelycke. Fremstillet i metal, plast og aluminium. Diam. 30 cm, 699 kr., Nordlux.

DressedUp
© bobedre.dk

DressedUp er foldet i hånden i FSC-certificeret karton. Fra 595 kr., hvoraf 15 kr. går til Læger uden Grænser, Droobski.

Headhat
© bobedre.dk

Headhat-pendel i to varianter og flere størrelser. Fremstillet i keramik med indbygget LED. Produceres af spanske Santa & Cole, fra 2750 kr., CasaLab.

Demi
© bobedre.dk

Demi-lampe i mundblæst glas designet af Mattias Stenberg. Fås i flere størrelser i klart glas eller i grøn. Den viste måler h 35 x diam. 15 cm, 3269kr., Design House Stockholm/Lerche Design.

Goldman
© bobedre.dk

Goldman er skabt af Ron Gilad. Den elegante bordlampe er en hyldest til det gamle Wall Street, hvor man havde behov for lys ved skrankerne for ikke at gøre fejl i pengesagerne. Fås i messing med grøn skærm eller i sort nikkel med røgfarvet skærm. Med indbygget LED dæmpbar lyskilde. 3599 kr., Flos.

Bake me a Cake
© bobedre.dk

Bake me a Cake designet af Morten og Jonas er en sjov lampe i eg og glas. Lampen bliver fremstillet i hånden af indsatte i et norsk fængsel, der udfordres ved at fremstille produkter i høj kvalitet. H 30 cm, 2530 kr., Northern Lighting.

Muffin
© bobedre.dk

Muffin i mundblæst glas og træ fra tjekkiske Brokis. De smukke lamper er designet af Lucie Koldova og Dan Yeffet. Fås i flere størrelser fra h 34,6 cm, 5146 kr., Kejser K Agency.

Yupik
© bobedre.dk

Yupik - ny transportabel lampe, der kan bruges hvorsomhelst. Designet af Form Us With Love for italienske FontanaArte. Fremstillet i let genbrugsplast. Diam. 21 cm, 1818 kr., Samani.

Blom
© bobedre.dk

Blom af norske Andreas Engesvik er en aluminiums-bordlampe med form som en blomst designet for Fontana Arte. Fås i rød, grå, gul og grøn. H 24 cm, 1175 kr., Samani.

Seam Two
© bobedre.dk

Seam Two fra tyske E15 er designet af Mark Holmes i 2004. Nu er den kommet i en ny udgave i en kombination af mint og beige. H 40 cm, 5345 kr., CasaShop.

Baloons
© bobedre.dk

Balloons - en kollektion af simple og tidløse lamper baseret på en idé om en transparent, næsten usynlig ballon med en svævende reflektor. Fremstillet i mundblæst glas hos tjekkiske Brokis. Designet af Lucie Koldova og Dan Yeffet. Fra h 40 cm, 6445 kr., Kejser K Agency.

T-Series
© bobedre.dk

T-Series kombinerer messingens elegance med rå beton. Bordlampen er designet af James Burgess. Fås også i en hvid udgave. H 34 cm, 1999 kr., Bolia.

Ascent
© bobedre.dk

Ascent designet af den norske lyskunstner Daniel Rybakken. Bordlampen har en skærm, der på magisk vis kan hæves og sænkes på stangen og derved forstørre eller mindske lysintensiteten. H 65 cm, fra 3660 kr., Luceplan.

Empatia
© bobedre.dk

Empatia sammensmelter det gamle glaspusterhåndvæk med hypermoderne LED-teknologi. Bordlampen, der er designet af Carlotta de Bevilacqua og Paola di Arianello, fås i tre størrelser fra diam. 16 cm, 4155 kr., Artemide.

Sin
© bobedre.dk

Sin er designet af Antoni Arola for Santa & Cole. Bordlampen i metal gemmer på et elegant bånd af LED. Fås i to størrelser fra h 36 cm, 8600 kr., CasaLab.

Taj Mini
© bobedre.dk

Taj Mini - bordlampe med indbygget LED skabt af Ferruccio Laviani. Fremstillet i plast. Fås i syv farver. H 33 cm, 1390 kr., Kartell.

Shelter
© bobedre.dk

Shelter fås både som gulv- og bordlampe. Skabt af duoen Holmbäck- Nordentoft som en nyfortolkning af Verner Pantons Panthella-lampe. Gulvlampen er fremstillet i stål. H 212 cm, 4400 kr., Normann Copenhagen.

Cheshire
© bobedre.dk

Cheshire er inspireret af katten fra Alice i Eventyrland. Den fås som pendel samt som bord- eller gulvlampe. Den er designet af den dansk-italienske duo GamFratesi for italienske Fontana Arte. Gulvlampen måler h 145 cm, 3575 kr., Samani.

Farooo
© bobedre.dk

Farooo er navnet på en ny lampeserie skabt af hollandske Marcel Wanders for Moooi. Navnet er inspireret af det italienske ord for fyrtån. 6572 kr., Møller & Rothe.

Ball G9
© bobedre.dk

Ball G9-gulvlampe - klassikeren er nu kommet i en messing-udgave. Designet af Benny Frandsen. H 130 cm, 1399 kr., Frandsen.

Blyantslampe
© bobedre.dk

Blyantslampe skabt af Tom Rossau. Fremstillet i stål med skærm fremstillet af funktionsdygtige blyanter. Fås i flere farver. H 190 cm, 3990 kr., Tom Rossau.

Bell
© bobedre.dk

Bell fra britiske Tom Dixon. Fremstillet i hyperpoleret stål, der fremstår spejlblankt.
H 173 cm, 9950 kr., Room Store.

© bobedre.dk