Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fritz Hansen - lænestole

Space

© bobedre.dk

Space Space™ er designet af den tyske designduo Jehs+Laub. Duoen er inspireret af menneskekroppen og naturens evne til at designe sig selv. Deres ambition er altid at gøre, hvad der er ligetil og ikke for indviklet. Space-serien er designet ud fra idéen om den behagelige følelse at sidde i en hånd.

Serie 3300

© bobedre.dk

Serie 3300 Serie 3300™ blev skabt til SAS Terminalen på Royal Hotel i København, som er et af Arne Jacobsens arkitektoniske mesterværker. Serie 3300, som er i harmoni med Jacobsens arkitektoniske værker fra denne periode, er kølig og formel. Desuden udstråler serie 3300 Jacobsens aldrig svigtende sans for linjer og proportioner og hans evne til at designe eviggyldige klassikere.

Ægget

© bobedre.dk

Ægget Arne Jacobsen designede Ægget™ til lobby- og receptionsområderne i Royal Hotel i København. Opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen foruden møblerne gav Jacobsens en enestående mulighed for at omsætte sine teorier om integreret design og arkitektur til praksis. Ægget er en af triumferne i Jacobsens totaldesign – en skulpturel kontrast til bygningens næsten udelukkende vandrette og lodrette overflader. Ægget udsprang af en ny teknik, som Jacobsen var den første til at bruge: en stærk indre skal af skum under polstringen.

Svanen

© bobedre.dk

Svanen Arne Jacobsen designede Svanen™ og Ægget™ til lobbyen og lounge-områderne i Royal Hotel i København i 1958. Opgaven med at designe alle elementer i hotelbygningen foruden møblerne var Jacobsens store mulighed for at omsætte sine teorier om integreret design og arkitektur til praksis. I 1958 var Svanen en teknologisk nyskabelse: Den havde ingen lige linjer, kun kurver.

PK20

© bobedre.dk

PK20 PK20™ er en komfortabel og elegant lounge-stol. PK20 er bygget op over en fleksibel matforkromet fjedrende stålramme. Den oprindelige ide var at benytte de overskydende læderstrimler fra produktionen af andre lædermøbler til at optimere produktionen. Men ideen blev forkastet, fordi læderstrimlerne var for forskellige, og i dag anvendes kun de fineste læderstrimler.

PK22

© bobedre.dk

PK22 Den diskrete og elegante lounge-stol PK22™ er indbegrebet af Poul Kjærholms arbejde og hans søgen efter den ideelle udførelse og form og den industrielle dimension, som altid var til stede i hans værker. Profilen af stålrammens struktur stammer fra hans afgangsprojekt, “Element” Stolen (PK25™), fra Kunsthåndværkerskolen i København. På PK22 blev strukturen opdelt i separate elementer som følge af forbedringer af designet og med henblik på at gøre produktionen økonomisk.

PK24

© bobedre.dk

PK24 Chaiselongen PK24™ fremstår med sine lette kurver og organiske form som den måske mest genkendelige stol blandt Poul Kjærholms værker. Inspirationen til denne stol stammer fra rokokoperioden og den franske chaiselong – lang stol – som havde samme bue og størrelse. Stolen er et af de vigtigste eksempler – et nærmest ekstremt eksempel – på Kjærholms princip om at designe med uafhængige elementer. Derfor er der ingen fysisk forbindelse mellem hoveddelene af stolen, som i stedet holdes sammen af tyngdekraften og friktionen mellem elementerne.

PK25

© bobedre.dk

PK25 PK25™ blev designet af Poul Kjærholm i 1951 til hans afgangsprojekt på Kunsthåndværkerskolen i København. PK25, også kendt som “Element”-stolen, er et vellykket eksempel på den unge Kjærholms iver efter at arbejde med almindelige industrielle materialer.

PK31

© bobedre.dk

PK31 PK31™ serien med stol og sofa er et fornemt eksempel på Kjærholms evne til at skabe møbler, som kan tilpasses til et specifikt rum og dog bevare identiteten som et enkelt møbel. PK31 er med andre ord både en uafhængig fritstående genstand og en virkeliggørelse af Kjærholms søgen efter den ideelle form.

PK80

© bobedre.dk

PK80 I sine fortsatte bestræbelser efter at forene det sublime med det absolut nødvendige designede Poul Kjærholm briksen PK80™. Resultatet er et af Kjærholms mest sofistikerede og ikoniske designs og har en slående skønhed. Briksen er en klar illustration af Poul Kjærholms metode med at forfine historiske modeller og reducere dem til deres kerne, samtidig med at han demonstrerede sin enestående evne til at skabe en balance mellem konstruktionen og materialevalget.

PK33

© bobedre.dk

PK33 Den trebenede skammel PK33™ er indbegrebet af Poul Kjærholms brug af samleteknikker, hans udforskning af materialer og forenkling af strukturer til en typisk form. Skamlen benytter konstruktionsteknikker fra indskudsbordene PK71™ og briksen PK80™, men har derudover sit eget stærke og unikke udtryk.

PK91

© bobedre.dk

PK91 Foldestolen PK91™ designet af Poul Kjærholm er et slående eksempel på, hvordan han løbende tillempede historiske møbeltyper til sit eget værk og register af udtryk. Som kilde til inspiration til PK91 brugte han en ældgammel ægyptisk foldestol, der går tilbage til omkring 1500 før Kristus.