Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Plads til arbejde - og kreativitet

Moderne og farverig. Sådan beskriver denne måneds læserpar deres indretning – altså lige undtagen i deres arbejdsværelse. Her stod nemlig alle de ting, de ikke vidste, hvad de skulle stille op med ...

© Andreas Mikkel Hansen

Hvad ønskede I Jer af Jeres nye rum?
Et rum, hvor vi begge kunne fungere med hvert vores arbejde og med plads og luft omkring os.

Helt konkret også et syhjørne med plads til symaskiner, et hyggehjørne og et klippebord til sytøjet. Og så et kontorhjørne, som også kunne fungere som hjemmearbejdsplads.

Altså et arbejdsrum med albuerum, hvor alt alligevel er inden for rækkevidde.

Hvad havde I aldrig selv fundet på?
Det fælles arbejdsbord. Rummet virker meget større og har fået et mere roligt udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Månedens læsere Bente og Kenneth Schick.

© Andreas Mikkel Hansen

Godt arbejdslys er afgørende, og det skal gerne kunne justeres, vendes og drejes efter behov. Arkitektlampen er en klassiker og fås i et utal af variationer og farver. Prøv fx med en helt gul version til at give lidt kant i indret-ningen. Work bordlampe, fås også i hvid, blå og sort, h 42 cm, 995 kr., BoConcept.

© Andreas Mikkel Hansen

Der bliver syslet, arbejdet og hygget som aldrig før i dette nye arbejdsrum. Hjemme hos denne måneds læserpar, Bente og Kenneth Schick, er husets roderum blevet forvandlet til et kreativt hobbyværksted og funktionel arbejdsplads, hvor man også kan have gæster. Alt sammen med møbler og i farver, der både appellerer til hende og ham.

© Andreas Mikkel Hansen

Hold styr på stumperne En hobby som syning indebærer masser af småting; knapper, tråde, nåle, kantebånd m.m., der skal holdes styr på. De klare opbevaringsbokse giver et godt overblik. Klar akrylboks inkl. 12 små, farvede bokse, 255 kr., Nomess Copenhagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Praktisk - og pænt! De to nye opslagstavler binder arbejdsrummet sammen farvemæssigt og er et både praktisk, dekorativt og humoristisk indretningselement. Tekstilerne er valgt, så de både appellerer til hende og ham, og tavlerne er nemt lavede ved at betrække en blød masonitplade fra Silvan med stof.

© Andreas Mikkel Hansen

Et lavt møde- og arbejdsbord er også en mulighed, og denne version fra Kartell tynger ikke indretningen – og så passer det til rummets moderne udtryk. Ferruccio Laviani-mødebord i satineret aluminium med malet stålstel, begge dele i hvidt – fås også i sort, l 190 x b 79 x h 72 cm, 7440 kr., Kartell.

© Andreas Mikkel Hansen

Det høje mødebord med barstole er valgt, fordi det skal opfylde flere vigtige funktioner. Dels som klippebord, når store stykker stof skal håndteres til syprojekter, dels som hyggelig plads for en kop kaffe og tv-kiggeri. Men også som lejlighedsvist mødebord, når rummet nu også kan fungere som hjemmearbejdsplads for parret, der driver selvstændig virksomhed. Ved at vælge et højt bord med barstole skaber man en mere uhøjtidelig stemming, og de forskelligt farvede barstole holder den nye, opdaterede stil.

© Andreas Mikkel Hansen

Farveholdningen er sort og grøn fungerer godt, da den både skaber en rolig bund i rummet og virker frisk og moderne.

© Andreas Mikkel Hansen

Der kommer god og direkte belysning fra vinduerne, og en justérbar skrivebordslampe giver godt arbejdslys, når der fx skal nørkles med små knapper og sting.

© Andreas Mikkel Hansen

Gode arbejdsbetingelser En vigtig huskeregel i et arbejdsrum er komfort, belysning og opbevaring. Her er prioriteret masser af bordplads og behagelige kontorstole. Under bordpladerne sidder skjulte metalskinner, som rummer alle ledninger til elektronikken, så gulvet holdes fri for rod.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store klædeskab med skydedøre er bevaret og står næsten ubemærket hen i hjørnet. Det giver masser af opbevaringsplads til stof, knapper, kantebånd m.m. på hylder og i skuffer – alt sammen inddelt i en fin, overskuelig orden, lige til at gå til.

© Andreas Mikkel Hansen

Før - var det en rodet omgang overskudsmøbler, som prægede parrets arbejdsrum. Det fungerede ikke efter hensigten, for her var hverken hyggeligt eller funktionelt, og både syprojekter og kontorarbejde trak i langdrag.

Håndplukket til dig